Overval op waardetransport Albert Heijn De Stede | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Overval op waardetransport Albert Heijn De Stede

Den Haag - Het waardetransport dat de Albert Heijn aan de Stede aandeed, is vanmorgen overvallen.


Waarschijnlijk was het waardetransport daar om geldautomaten bij te vullen, net zoals enige tijd geleden bij de Albert Heijn in Honselersdijk (toen ook rond 09:00) en op het Parijsplein.

De politie draagt kogelwerende vesten, wat er op wijst dat er is gedreigd met vuurwapens. Het personeel van de geldtransport wagen en de Albert Heijn is erg geschrokken, en wordt opgevangen.

In dit geval zijn de geldkoffers open; maar door de inktpatronen (plofkoffers) zal de inhoud ervan onbruikbaar geworden zijn.

Kort na de overval is de vluchtauto gedumpt bij het Zuidwoldepad. De politie heeft ook daar een 'plaats delict' afgezet. Met een speurhond is nog gezocht naar sporen in de omgeving van de vluchtauto.

Update 22-10: De geldloper was net bij de automaat toen drie gemaskerde mannen naar hem renden. Een van de mannen dreigde met een vuurwapen en daarna namen de overvallers de geldkoffers mee. De mannen vluchtten daarna weg met een auto. Deze auto werd korte tijd later op de Zuidwoldestraat aangetroffen. De kentekenplaten bleken vals te zijn. Het is onbekend hoe de verdachten hierna zijn ontkomen.

Update 7 februari 2020: de politie heeft een eerste verdachte aangehouden voor deze overval en twee andere overvallen op waardetransporten.

Video: Daan van den Ende


Foto's: Daan van den Ende en Maurice Schotman

a9ZBEA.JPG

Dh91zU.JPG

Wo6v68.JPG

X9ypDC.JPG

kWdWKA.JPG

INvScJ.JPG

S1HTn3.JPG

FI0vVB.jpeg

Bij het Zuidwoldepad / Meppelweg is de vluchtauto gedumpt. In tegenstelling tot de overval in Honselersdijk was er geen tijd om het voertuig in brand te steken. Dat betekent dat dit keer de auto 'ondersteboven gekeerd' kan worden; op zoek naar DNA-sporen van de overvallers.

nTR28P.JPG

Wa itemdankzijtiplijjn

d3VVZA.JPG

FnztE3.JPG

jnGyyZ.jpeg

YVaj10.JPG

OrI50I.jpeg

4Dhw7p.jpeg