Bewoonster vastgebonden bij woningoverval Konijnenlaan | Regio15.nl

Bewoonster vastgebonden bij woningoverval Konijnenlaan

Wassenaar - Vanochtend heeft er een woningoverval plaatsgevonden op de Konijnenlaan.


De melding van de overval kwam rond half tien binnen bij de meldkamer van de politie.

Meerdere eenheden van de politie werden met spoed opgeroepen.

De politie is op zoek naar drie overvallers, die zijn gevlucht in een blauwe Peugeot met de tekst 'Schildersbedrijf Frensch'. Dat busje was van een schilder die op het moment van de overval op de Konijnenlaan aan het werk was, en is dus ter plekke van de oprit gestolen door de overvallers.

In de wijde omgeving staan agenten te posten, en er hangt een politiehelikopter in de lucht.

Agenten dragen kogelwerende vesten. Het lijkt er dus op dat er bij de overval gedreigd is met een (vuur)wapen. Het is niet bekend of er iets is buitgemaakt bij de overval.

Voor zover bekend is niemand gewond geraakt. Wel zijn de aanwezigen ontdaan door de gebeurtenissen.

Update 10.40 uur: het gezochte busje is op het parkeerterrein naast het 'Van Ommerenpark' op  de Menkenlaan in Wassenaar aangetroffen. De politie doet daar sporenonderzoek.

Update 15:00: De 72-jarige bewoonster van de woning is bij de overval vastgebonden. Ook de drie schilders die daar aan het werk waren, zijn vastgebonden. De drie overvallers (in het zwart gekleed, en met bivakmutsen op) hebben vervolgens het huis doorzocht, en diverse waardevolle spullen meegenomen. Daarna zijn ze er dus met de bus van één van de schilders vandoor gegaan.

Foto's en. video: Rene Hendriks

voJlZw.JPG

PjkCo6.jpg

4Yf4Dk.JPG

Ubf9i2.jpg

F5KDtR.JPG

xN3A7b.JPG

FQ7CmQ.JPG

Het gestolen busje werd op de Menkenlaan in Wassenaar op een parkeerplaats aangetroffen. Het ligt voor de hand dat de overvallers daar in een gereedstaande auto zijn overgestapt.

VngWHd.JPG

2A1pR4.JPG

8Jm9V6.JPG

dTbVgg.JPG

GVVZ8i.JPG

pfkUgB.JPG

FAHUso.JPG

MxHXVx.JPG

CO3WD9.JPG