Tankstation Zuidweg weer overvallen | Regio15.nl

Tankstation Zuidweg weer overvallen

t-mrf_3485Zoetermeer - Voor de tweede keer in korte tijd is het Q8-tankstation aan de Zuidweg overvallen.

De gemaskerde man bedreigde in het tankstation de winkelbediende en wist een geldbedrag buit te maken. Na de overval verliet de man in eerste instantie lopend het tankstation. Een getuige zag dat de man vervolgens richting de geluidswal liep en daar op een racefiets stapte, die daar kennelijk klaarstond. De man fietste hierna weg, vermoedelijk in de richting van de wijk Rokkeveen.

Van de man is het volgende signalement bekend: de overvaller is circa 30 jaar oud en droeg donkere kleding en een bivakmuts.

De politie is gelijk na de alarmering met een zoekactie begonnen. Hierbij is naast politiewagens en motorrijders tevens een politiehelikopter ingezet. Tevens werd door de politie een burgernetactie opgezet. Tijdens de zoekactie kwam een motoragent nabij het tankstation met zijn motor vast te zitten in het gras.

Het is niet de eerste keer dat criminelen dit tankstation als doelwit uitzochten. Het tankstation werd namelijk op 7 oktober jl. ook al overvallen. Op 1 april van dit jaar werd een bijzondere poging tot inbraak gepleegd bij het tankstation.

Bent u getuige geweest van deze overval of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader? Neemt u dan contact op met de recherche van politiebureau Zoetermeer via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem, op nummer 0800-7000.

Klik hier voor een video op de site van Marofer.

Update 17.55 uur: Het rechercheteam dat de overval op het tankstation aan de Zuidweg onderzoekt, kon in de namiddag in Zoetermeer een 27-jarige Zoetermeerder aanhouden op verdenking van betrokkenheid bij deze overval. De gewapende overvaller overviel om 12.20 uur het tankstation aan de Zuidweg. De verdachte is ingesloten voor verhoor. Uit onderzoek moet blijken of de man ook verantwoordelijk kan worden gesteld voor overvallen op tankstations in Zoetermeer, eerder dit jaar.

Foto's: Thomas Pos en Marofer

w-dsc_1576

w-dsc_1609

w-dsc_1589

w-mrf_3484

w-mrf_3488

w-mrf_3500