Juwelier overvallen Goeverneurlaan Den Haag | Regio15.nl

Juwelier overvallen Goeverneurlaan Den Haag

20110128-juwelier

t-SanBar_IMG_6578Den Haag - Juwelier Babylon, die gelegen is aan de Goeverneurlaan, is aan het begin van de middag overvallen door een tot nog toe onbekende man.


Zo rond 12.15 uur kwam de overvaller de zaak binnen en deed zich aanvankelijk voor als klant. Hij kocht een sieraad en toen de betaling was afgerond, bedreigde hij de 48-jarige eigenaar met een vuurwapen en dwong hem om mee te gaan naar het achtergelegen kantoortje. Daarbij ontstond een worsteling, waarbij de eigenaar een hoofdwond opliep. De verdachte dwong de eigenaar tot afgifte van enkele sieraden en verliet hierna de winkel.

Een ambulance is ter plaatse geweest; het personeel van de ambulance heeft de medewerker nagekeken, maar zijn verwondingen bleken gelukkig mee te vallen.

De politie is direct na de overval een grote zoekactie gestart. Hierbij is ook gebruik gemaakt van een politiehelikopter; deze heeft korte tijd vrij laag boven en in de omgeving van het incident gehangen.

De dader is na zijn daad gevlucht in de richting van de Jan van Beersstraat/Schimmelweg. Ook werd het Julianapark en het Van Vredenburchpark in Rijswijk afgezet, aangezien men het vermoeden had dat de dader zich in het park zou bevinden. Helaas leverde een zoektocht aldaar niets op.

De technische recherche heeft een sporenonderzoek verricht bij de juwelier.

Het signalement van de dader: het zou gaan om een man met een Noord-Afrikaans uiterlijk, van naar schatting zo'n 30 jaar oud. De man zou een breed postuur hebben en kaalhoofdig zijn. Op het moment van de overval droeg hij zwarte kleding, een zwarte muts en een groene sjaal.

Heeft u iets belangrijks gezien of heeft u tips over de dader? Neemt u dan contact op met de recherche van bureau Laak onder nummer 0900-8844. Belt u liever anoniem? Dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem, onder nummer 0800-7000.

Video: Ferrie van der Geer

Foto's: Barbera Paardekooper

w-SanBar_IMG_6572

w-SanBar_IMG_6578

w-SanBar_IMG_6582

w-SanBar_IMG_6587

w-SanBar_IMG_6600