Taxichauffeur beroofd in Loosduinen | Regio15.nl

Taxichauffeur beroofd in Loosduinen

20110430-taxit-SanBar-Taxi_IMG_9502Den Haag - Rond 03.00 uur is in de wijk Loosduinen, nabij de Lippe-Biesterfeldweg en de Bram Frosstraat, een taxichauffeur overvallen.


De politie is op zoek naar getuigen en heeft een Burgernet-actie gestart.

De chauffeur was door zijn centrale naar de Loosduinse Hoofdstraat gestuurd om daar mensen op te halen. Vervolgens werd hij op de Lippe-Biesterfeldweg tot stoppen gemaand door twee mensen die aangaven dat zij de taxi besteld hadden. De jongen nam plaats naast de chauffeur en het meisje ging achterin achter de chauffeur zitten. Nog voor de chauffeur kon gaan rijden greep het meisje de man bij zijn keel en zette hier een scherp voorwerp op. De man liep oppervlakkige schaaf- en snijwonden op. De man doorzocht ondertussen de taxi en nam diverse spullen mee. Het stel is na de beroving vanaf de Lippe-Biesterfeldweg weggelopen  richting de Rú Paréstraat, via de Bram Frosstraat.

Signalementen van de verdachten:

Signalement van de man: Zuid-Europese man, rond de 20 tot 25 jaar oud, ongeveer 1.65 m lang, donker glad haar, geen gezichtsbeharing, slank postuur. De man droeg donkere kleding.

Signalement van de vrouw: tussen de 20 en 25 jaar oud. Droeg lichte kleding en een jasje met daarin verschillende kleuren, kort haar. De vrouw sprak accentloos Nederlands.

De recherche van bureau Loosduinen onderzoekt de zaak en is op zoek naar getuigen die op die avond iets gezien hebben op de Lippe-Biesterfeldweg.

Bent u getuige geweest van deze beroving of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neemt u dan contact op met de recherche van politiebureau Loosduinen, via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem, op nummer 0800-7000.

Video: Danny Botman

Foto's: Sander Paardekooper

w-SanBar-Taxi_IMG_9501

w-SanBar-Taxi_IMG_9502

w-SanBar-Taxi_IMG_9506

w-SanBar-Taxi_IMG_9507