Persberichten 18 november 2008 | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Persberichten 18 november 2008

Politie zoekt getuigen dodelijke schietpartij
Den Haag – Het rechercheteam dat de dodelijke schietpartij op de Binckhorstlaan onderzoekt, zoekt getuigen. Maandag 3 november omstreeks 20.00 uur vond er op de Binckhorstlaan een schietpartij plaats waarbij een 32-jarige Hagenaar om het leven kwam. De schietpartij vond plaats in een steeg gelegen tussen een bedrijfspand van een autodealer en de voormalige Antony Fokkerschool. Het rechercheteam is op zoek naar getuigen van deze schietpartij. Heeft u iets gezien of gehoord of heeft andere informatie die kan helpen om dit misdrijf op te lossen neemt u dan contact op met de politie Haaglanden via 0900-8844. Liever anoniem, dan via M 0800-7000.

Getuigen overval supermarkt gezocht
Den Haag – Een supermarkt aan de Stede werd maandag 17 november overvallen door twee mannen. Omstreeks 07.00 uur drongen twee mannen de winkel binnen en dwongen het personeel onder bedreiging van een wapen de kluis te openen. De mannen gingen er vervolgens met een onbekend geldbedrag vandoor.
Heeft u maandagmorgen iets verdachts gezien in de omgeving van de Stede of heeft u anderszins informatie die kan helpen de daders te vinden? Neemt u dan contact op met de recherche van Bureau Beresteinlaan via nummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.

Vrouw gewond na aanrijding
Den Haag – Een 88-jarige Haagse raakte maandagmiddag 17 november gewond geraakt toen zij op de Badhuisweg werd aangereden door een 47-jarige automobilist uit Den Haag. De vrouw werd aangereden toen zij de straat overstak. Zij werd met onbekend letsel naar het Bronovoziekenhuis vervoerd. Daar bleek dat zij bij het ongeval haar neus had gebroken.

Openlijk geweld
Den Haag – Leden van de nachtpreventie zagen maandagavond 17 november om 22.00 uur hoe drie jongens een fiets tegen een geparkeerde auto gooiden op de Newtonstraat. Het drietal, 17-jarige Hagenaars, werd even later op de Laan van Meerdervoort aangehouden voor openlijke geweldpleging. Uit onderzoek bleek dat op de geparkeerde auto krassen zaten. Het drietal bekende en kon na verhoor naar huis.

Auto-inbraak aan de Waalstraat
Den Haag – Een 30-jarige Hagenaar probeerde maandag 17 november in te breken in een auto. Daarbij maakte hij gebruik van een Zwitsers zakmes. Blijkbaar was het mes niet sterk genoeg en brak af, de auto-inbreker verwondde zich daarbij. Na een melding over de inbraak konden agenten dankzij de hulp van een getuige de dader snel aanhouden. Hij had de andere helft van het mes bij zich. Eerder op de avond was al een andere aangifte gedaan tegen de man vanwege een inbraak in een andere auto. De man is meegenomen naar het bureau en wordt verhoord.

Auto-inbraken
Den Haag – Op verschillende tijdstippen en locaties in de wijk Loosduinen zijn inwoners slachtoffer geworden van auto-inbraak. In alle gevallen was het slot aan de bestuurderszijde geforceerd. De auto’s zijn doorzocht waarbij het de inbrekers te doen was om de autoradio. De politie heeft maandag 17 november diverse aangiftes opgenomen en stelt een onderzoek in. De politie waarschuwt nadrukkelijk om geen waardevolle spullen in de auto achter te laten en frontjes van audio apparatuur mee te nemen uit de auto.

Vrouw valt met scootmobiel
Den Haag - Een 84-jarige vrouw viel maandag 17 november om 14.45 uur op de Fugastraat om met haar scootmobiel. Het is niet duidelijk waardoor zij is gevallen, maar de vrouw had een wond aan haar hand en een dikke bult op de knie. Het slachtoffer is voor controle vervoerd naar het ziekenhuis. De scootmobiel is door agenten terug gebracht naar het verzorgingstehuis waar de vrouw woont.

Man met shampoo aangehouden
Den Haag – Een 52-jarige man is op heterdaad aangehouden toen hij maandag 17 november om 14.51 uur in een drogisterij aan de Leyweg 19 flessen shampoo wilde meenemen zonder deze af te rekenen. De man kreeg hiervoor een proces verbaal en een winkelverbod. De man stond de goederen af en deze zijn terug gegeven aan de drogisterij.

Drie boetes voor snelheidsduivel
Den Haag – Een 18-jarige jongen op een scooter reed maandag 17 november om 19.45 uur met hoge snelheid over de Rijswijkseweg. Dit trok de aandacht van politieagenten, die daarop achter de scooter aangingen. De jongen is staande gehouden op het Rijswijkseplein. Bij controle van de persoonsgegevens bleek dat de jongen geen identiteitsbewijs bij zich had. Op het politiebureau wees een test op een rollerbank uit dat de scooter een snelheid kon halen van 92 km per uur. Ook had de scooter voor en achter gladde banden. Dit leverde de jongeman drie boetes op.

Huisarts bedreigd
Den Haag – In een gezondheidscentrum aan de Van der Vennestraat in Den Haag hield de politie maandag 17 november een 66-jarige man aan, omdat hij zijn huisarts bedreigd had. De man had een gezondheidsverklaring nodig en de huisarts had geen tijd om deze te tekenen. De man werd woest en vloog de huisarts aan. Agenten namen de man voor verhoor mee naar het bureau.

Politie controleert fietsverlichting
Den Haag – Politieagenten controleerden maandag 17 november ’s ochtends en ‘s avonds de verlichting van het fietsverkeer aan het Veluweplein en de Jan Hendrikstraat. Drieëndertig fietsers kregen een bekeuring. Om verkeersveiligheid van fietsers en bromfietsers, de meest kwetsbare verkeersdeelnemers, te vergroten controleert Politie Haaglanden de komende maanden in de hele regio intensief op het gebruik van de juiste verlichting en reflectoren. Een bekeuring voor defecte fietsverlichting bedraagt 20 euro.
Vanaf 1 november 2008 zijn ook losse fietslampjes toegestaan. Het gebruik van losse lampjes is wel aan enkele voorwaarden gebonden:
• De losse lampjes mogen bevestigd zijn op de fiets óf op het bovenlichaam van de
fietser, maar niet op de armen, benen of het hoofd.
• Op de borst moet wit of geel licht gedragen worden en rood licht op de rug.
• De losse lampjes mogen worden bevestigd op de kleding, op een tas of iets
vergelijkbaars. Zit er iemand achterop, dan mag die het achterlicht op zijn rug dragen.
• Andere weggebruikers moeten de verlichting voortdurend en zonder onderbreking
kunnen zien. De lampjes mogen dus niet knipperen of deels bedekt zijn.
Er worden geen eisen gesteld aan de lichtsterkte van de lampen zolang deze de andere weggebruikers niet verblinden. Meer informatie staat op de internetsite www.losselampjesmogenook.nl

Bloederige vechtpartij in de tram
Den Haag – In tram 17 ontstond maandag 17 november omstreeks 12.35 uur een vechtpartij tussen twee mannen (40 en 44). Toen de politie arriveerde in de Gravenstraat lag het slachtoffer, een 44-jarige Hagenaar, op de vloer van de tram. De man bloedde hevig uit zijn hoofd. Trampassagiers wezen de verdachte aan. De politie hield de man aan en deze bekende de mishandeling. De verdachte, die het slachtoffer kende is voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Beginnend bestuurder in de fout
Den Haag – Een 39-jarige beginnend bestuurder uit Den Haag liep dinsdagochtend 18 november omstreeks 01.00 uur tegen de lamp. Politieagenten zagen de automobilist op de Van Boetzelaerlaan rijden en besloten hem te controleren. Tijdens de controle bleek dat de auto waarin de man reed niet verzekerd was en dat de APK verlopen was. Tevens bleek dat de bestuurder onder invloed was. Hij werd aangehouden en aan het bureau blies hij 100 ugl. De grens voor beginnend bestuurders ligt bij 88 ugl. De automobilist kreeg een proces-verbaal voor de verkeersovertredingen en een rijverbod. De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (=0,5 promille) Voor beginnend bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (=0,2 promille). Per 1 oktober is bovenop de bestaande strafmaatregelen en boetes een nieuwe maatregel van kracht: de lichte educatieve maatregel alcohol (LEMA). Bij een alcoholpromillage van 0,5 of meer moet de beginnend bestuurder verplicht op cursus. De cursus duurt twee dagdelen en kost de overtreder 350 euro.

Roemeen met skimapparatuur aangehouden
Leidschendam – De bedrijfsbeveiliging van het winkelcentrum Leidsenhage hield op maandag 17 november omstreeks 16.45 uur een 25-jarige Roemeen aan en droeg deze aan de politie over. De Roemeen was in het bezit van skimapparatuur, waarmee hij zich verdacht ophield in de omgeving van een speelgoed- en een herenmodezaak. De Roemeen werd ingesloten in het politiebureau, hij is in verzekering werd gesteld. Afgelopen weekend werd al skimapparatuur in een winkel in Leidsenhage aangetroffen.

Gestolen invalideparkeerkaart terug
Voorburg – Een invalideparkeerkaart, die in april 2007 in Voorburg werd ontvreemd, dook op maandag 17 november omstreeks 16.00 uur op in het centrum van Den Haag. Een 40-jarige Haagse automobilist had zijn auto op een invalideparkeerplaats geparkeerd en had de kaart achter de voorruit van zijn auto aangebracht. Toen hij een parkeercontroleur bij zijn auto aantrof die de parkeerkaart controleerde, verscheen hij direct ten tonele. Omdat de gegevens op de parkeerkaart niet klopte werd de Hagenaar aangehouden. De man legde aan bureau Leidschendam/Voorburg een verklaring af. Hij zou de invalideparkeerkaart enkele dagen geleden hebben gevonden. De politie heeft proces-verbaal ter zake heling tegen de Hagenaar opgemaakt.

Bromfietser gewond
Rijswijk – Een 17-jarige jongen uit Rijswijk raakte maandag 17 november om 18.45 uur gewond toen hij op de Weidedreef de macht over het stuur van zijn bromfiets kwijt raakte.
Hij reed tegen een paal en kwam ten val. Hij is met beenletsel vervoerd naar een ziekenhuis.

Aanrijding met letsel
Delft – Een 22-jarige vrouw uit Nootdorp reed op maandag 17 november rond 17.30 uur op haar bromfiets. Ze kwam uit de richting van de Rijswijkse Waterweg en reed richting de Vrijenbanselaan. Op de Kfar-Savaweg kwam zij in botsing met een 48-jarige fietser uit Spijkenisse. Vermoedelijk verleende de vrouw op de bromfiets geen voorrang verkeer van rechts. Het slachtoffer belandde met zijn hoofd op het asfalt en raakte licht gewond. De bromfietser ging zelf ook onderuit en moest naar het ziekenhuis gebracht worden. Daar werd geconstateerd dat zij een gebroken arm had. De politie onderzoekt de exacte toedracht van dit ongeval.

Oplichter aangehouden
Delft – Een 44-jarige Rotterdammer liep op maandag 17 november rond 14.50 uur tegen de lamp toen hij een auto, afkomstig van diefstal, wilde verkopen. De persoon die de auto wilde kopen, bleek namelijk van het programma Tros Opgelicht en schakelde de politie in. De verdachte werd aangehouden op de Cesar Franckstraat. Het voertuig bleek voorzien van valse kentekenplaten. De auto is in beslag genomen. De verdachte is in verzekering gesteld en de politie stelt nader onderzoek in naar de man.

Fietser botst op auto
Zoetermeer – Een 39-jarige Zoetermeerse botste met haar fiets op maandag 17 november rond 9.00 uur tegen een auto op de Muzieklaan. De bestuurder van de auto, een 41-jarige Haagse, had de vrouw op de fiets over het hoofd gezien en verleende geen voorrang. Het slachtoffer is voor controle naar het ziekenhuis gebracht.

Winkeldieven aangehouden
Zoetermeer – De beveiliging van het Stadshart bracht twee verdachten van winkeldiefstal naar het politiebureau op maandag 17 november rond 12.30 uur. De heren, een 32-jarige Hagenaar en een 20-jarige Hagenaar, worden ervan verdacht parfumerieartikelen te hebben gestolen uit een winkel aan de Driekant. De gestolen goederen zijn teruggegeven aan de eigenaar en de verdachten zijn ingesloten.

Winkelboef in supermarkt
Zoetermeer – Een 48-jarige Zoetermeerder stopte op maandag 17 november rond 16.00 uur diverse artikelen in zijn tas in de supermarkt aan de Westwaarts, terwijl hij bij de kassa slechts twee blikjes bier wilde afrekenen. De beveiliging betrapte de verdachte en belde de politie. De man bekende de diefstal en deed afstand van de artikelen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Dorstige dief
Zoetermeer – Een 30-jarige Zoetermeerder had op maandag 17 november rond 16.15 uur kennelijk dorst, want hij nam blikjes bier mee uit de supermarkt aan het Kentgensplein zonder af te rekenen. De man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.