Persberichten 16 november 2008 | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Persberichten 16 november 2008

Overleden man in woning aangetroffen
Den Haag – Op zaterdag 15 november omstreeks 15.30 uur werd er in een woning aan de Wouwerrmanstraat een overleden man aangetroffen. De politie is een onderzoek gestart naar de doodsoorzaak van deze 34-jarige man.


Drie mannen aangehouden voor bezit wapens
Den Haag – Drie mannen in de leeftijd van 18 tot 23 jaar allen afkomstig uit Den Haag zijn op zaterdag 15 november om 03.30 uur aangehouden op de Reykjavikweg. Agenten hadden de opdracht gekregen uit te kijken naar een auto met drie personen waarbij een vuurwapen was gezien. Een getuige had het kenteken en de signalementen door gegeven. Op genoemde locatie zagen de agenten de auto en de mannen staan. In de auto werden twee op vuurwapens gelijkende wapens aangetroffen waar je kunststof balletjes mee kunt afschieten. Omdat deze wapens een ernstige bedreiging kunnen vormen en voor bedreiging of afdreiging geschikt zijn, zijn ze in beslag genomen en de drie personen aangehouden. Ook werd een lazerpen aangetroffen in de fouillering van één van de mannen.

Twee mannen aangehouden voor bezit Hennepplanten
Den Haag – Twee mannen van 31 en 18 jaar afkomstig uit Den Haag en Wassenaar zijn op vrijdag 14 november om 20.15 uur aangehouden op de Laan. De twee zaten in een auto die zonder verlichting reed in de Jan Hendrikstraat. Agenten zagen de twee rijden en besloten de auto te controleren. De bestuurder van de auto kreeg een waarschuwing dat hij zonder verlichting reed en dat dit rond genoemd tijdstip echt noodzakelijk was. Na een blaastest mocht deze man zijn weg vervolgen. Toen de agenten bij de auto vandaan liepen zagen zij echter in de achterbak van deze auto een aantal planten staan die zij herkenden als Hennepplanten. Hierop werd de bestuurder en zijn bijrijder aangesproken en deze gaven toe dat het hier om Hennepplanten zou gaan. De twee zijn hierop aangehouden en de 16 planten zijn in beslag genomen. In de fouillering van de bestuurder kwam aan het bureau nog een hoeveelheid gebruikershennep tevoorschijn. Ook dit is in beslag genomen.

Twee mannen aangehouden
Den Haag – Twee mannen van 19 en 20 jaar woonachtig in Den Haag zijn op vrijdag 14 november omstreeks 22.30 uur aangehouden op de Laan. De twee zaten in een auto die werd gecontroleerd. Agenten troffen in de auto onder de stoel van de bestuurder een grote hamer aan die zo voor het grijpen lag. De bestuurder had ook een Stanleymes in zijn zak. Hiervoor heeft hij een proces-verbaal gekregen. Zijn passagier had een Vlindermes op zak. Ook hij heeft hiervoor een proces-verbaal gekregen. Hij deed vrijwillig afstand van het mes.

Meisje gewond na aanrijding
Den Haag – Een 16 jarig meisje is op zaterdag 15 november om 17.20 uur gewond geraakt na een aanrijding tussen een bromfiets en een auto op de kruising Kranenburgweg met de Sonooystraat. Het meisje reed op haar bromfiets en reed op de Kranenburgweg in de richting van de Westduinweg. Uit de Sonooystraat kwam een auto aanrijden die werd bestuurd door een 53-jarige vrouw uit Duitsland. Zij wilde linksaf de Kranenburgweg op rijden. Omdat deze bestuurder niets kon zien reed zij wat naar voren de kruising op. Het meisje wat op dat moment kwam aanrijden op haar bromfiets, kon haar niet meer ontwijken en reed tegen de auto aan. Het gevolg was dat zij kwam te vallen en hierbij een gecompliceerde botbreuk op liep in haar linker bovenbeen. Het slachtoffer is naar het Westeinde ziekenhuis vervoerd.

Man aangehouden na overval (oproep getuigen)
Den Haag – Een 40-jarige Hagenaar is op zaterdag 15 november omstreeks 17.55 uur aangehouden op de Van Boetzelaerlaan. Kort daarvoor was er een gewapende overval geweest op een winkel aan de Dr. Lelykade. Een medewerker van de winkel ging achter de overvaller aan en gaf zijn signalement door aan de politie. Op een gegeven moment sprong de overvaller op een fiets en vertrok in de richting van een supermarkt aan de Westduinweg. Korte tijd later zagen agenten een man fietsen die voldeed aan het opgegeven signalement. Deze persoon is aangehouden als verdacht van de overval. Politie Haaglanden is op zoek naar getuigen van deze overval. Metname naar een man die kort na de overval met zijn hond daar liep te wandelen en de overvaller met daar achter hollend het personeelslid mogelijk moet hebben gezien. Een ieder die informatie heeft over deze zaak wordt verzocht om contact op te nemen met de recherche van Bureau Scheveningen via telefoonnummer 0900-8844

Overval op een woning man gewond (oproep getuigen)
Den Haag – Op zondag 16 november om 00.20 uur kregen agenten de opdracht te gaan naar een woning aan de Noorderbeekdwarsstraat voor een overval melding. Ter plaatse troffen zij de 53-jarige bewoner aan. Deze man bleek te zijn overvallen in zijn woning en was daarbij gewond geraakt. Hij is naar het Leyenburg ziekenhuis vervoerd. De recherche van Bureau Segbroek zal een onderzoek instellen naar deze overval en is op zoek naar getuigen. Een ieder die infromatie heeft wordt verzocht om contact op te nemen via telefoonnummer 0900-8844

Gewapende overval op een winkel (oproep getuigen)
Den Haag – Op zaterdag 15 november om 16.13 uur werd er een gewapende overval gepleegd door twee mannen op een sigarenhandel/winkel aan de Laan van Meerdervoort.
Na de overval gingen de twee overvallers er vandoor met zwarte bivakmutsen op een zwarte scooter. Ze zijn weggereden over de Laan van Meerdervoort in de richting van het centrum.
Politie Haaglanden is op zoek naar getuigen van deze overval. Op het moment van het vertrek van de overvallers passeerde een volle tram van de HTM. Tot nu toe heeft zich vanuit die tram maar één getuige zich bij de politie gemeld. De recherche van Bureau Segbroek roept personen op die mogelijk in die tram hebben gezeten en iets gezien hebben van de overval. Verder is iedere informatie over deze zaak welkom. Men kan contact opnemen via telefoonnummer 0900-8844.

Rijden onder invloed
Den Haag – Agenten kregen op zondag 16 november om 03.55 uur de melding dat er een auto waarvan het kenteken werd doorgegeven werd bestuurd door een man die kennelijk teveel gedronken zou hebben. De man zou volgens die getuige al met zijn auto hard tegen een trottoirband zijn gereden op de Zuiderparklaan. Agenten troffen de auto korte tijd later rijdend aan op de Valkenboslaan op het moment dat hij de Mariottestraat uit kwam rijden. De auto met de bestuurder werd gecontroleerd. Het bleek de agenten meteen dat de man gedronken zou hebben en hij moest een blaastest afleggen waarna hij is aangehouden. Aan een politiebureau moest deze man, een 44-jarige inwoner uit Den Haag wederom blazen en blies hij 905 ugl. Omdat deze man geen woord Nederlands sprak en bovendien teveel onder invloed verkeerde kon hij niet snel gehoord worden en is hij ingesloten. De zaak wordt verder onderzocht.

Man aangehouden voor poging diefstal vrachtwagen
Den Haag – Op zaterdag 15 november omstreeks 03.45 uur zijn in de omgeving van de Noordweg een man aangehouden voor poging diefstal van een vrachtwagen.
Agenten zijn naar een bouwterrein aan de Noordweg gereden omdat vanaf dat terrein de auto zou worden ontvreemd. Het kenteken van de auto kregen zij via de meldkamer doorgegeven.
Met diverse auto’s werd uitgekeken in de omgeving naar de vrachtwagen. Op het terrein zien agenten de wagen staan met geopende achterklep. Vanuit de auto zien zij een man er vandoor gaan. Deze kon korte tijd later met behulp van een diensthond worden aangehouden in een achtertuin van een woning. Deze 26-jarige man uit Polen raakte bij de aanhouding met de diensthond gewond aan zijn rechter bovenarm. Hij is meegenomen en onderzocht door een arts.

Snelheids maniak aangehouden
Den Haag – Agenten die op de Neherkade in een onopvallende auto reden, werden op zaterdag 15 november omstreeks 02.40 uur, aan de rechterzijde voorbij gereden door een Ford Focus. Deze auto reed met hoge snelheid. De agenten zien deze automobilist met hoge snelheid zonder vaart te minderen diverse verkeerslichten negeren en onverantwoord hard de kruisingen over rijden. Ze besluiten deze automaniak te achtervolgen. De snelheid waar deze man mee rijdt wordt vastgesteld op 130 km. Na correctie blijkt hij 119 km/u te rijden. In de bocht van de Binckhorstlaan nabij de Maanweg verliest de bestuurder de macht over zijn stuur en botst op de trottoirband. Dan voldoet de bestuurder aan een gegeven stopteken en spreken de agenten hem aan. Hij wordt aangehouden en meegenomen naar een politiebureau. Zijn auto is inbeslag genomen Deze bestuurder kan een flinke boete tegemoet zien.

Rijden onder invloed
Wateringen (Westland) – Tijdens een alcoholcontrole op zaterdag 15 november om 00.10 uur op de Westlandeseweg werd een 26-jarige bestuurder uit Den Haag met een auto gecontroleerd. De man moest een blaastest afleggen en werd hij aangehouden. Hij kon ter plaatse nogmaals blazen en blies hij 795/ugl. Hij kreeg hiervoor een proces-verbaal. De man sprak gebrekkig Nederlands en er moest een tolk aan te pas komen. Hij bleek geen rijbewijs bij zich te hebben. Dit bleek eerder te zijn ingenomen. De man is ingesloten.

Onder invloed met auto te water
Naaldwijk (Westland) – Een 52-jarige vrouw is op zondag 16 november om 04.35 uur in haar woning aangehouden. Deze vrouw wordt er van verdacht onder invloed met haar auto in het water te zijn gereden. De politie trof op de Poelkade een auto in het water aan. Via de melder kwam men achter de identiteit van de vrouw. Zij bleek een ongeldig rijbewijs te hebben en moest een blaastest afleggen op een politiebureau. Ze blies 855/ugl. De zaak wordt onderzocht hoe zij met haar auto in het water terecht is gekomen.

Man gewond bij ruzie
Delft – Een 24-jarige man uit Delft is op vrijdag 14 november om 23.50 uur gewond geraakt na te zijn gebeten door een hond. Deze man stond op de Van Adrichemstraat te wachten op de politieagenten en die zagen dat hij zes diepe bijtwonden had aan zijn arm. De jongen was agressief en vertelde door een Rottweiler te zijn gebeten na een ruzie met de eigenaar van de hond. Hij wist te vertellen waar de eigenaar van de hond woonde. Deze man een 23-jarige inwoner van Delft is later aangehouden. Ook het slachtoffer werd aangehouden omdat hij zich vervelend gedroeg en een mobiele telefoon van iemand op de grond gooide waardoor deze kapot viel. De zaak wordt onderzocht.

Drie jongens aangehouden voor openlijk geweld
Zoetermeer – Op vrijdag 14 november omstreeks 23.50 uur zijn drie jongens, in de leeftijd van 15 tot 18 jaar afkomstig uit Zoetermeer, op de promenade aangehouden. De drie worden er van verdacht een meisje te hebben geschopt. Op het moment dat agenten ter plaatse kwamen gingen de drie er vandoor. Na een korte achtervolging konden zij worden aangehouden. De zaak wordt onderzocht.