Achtervolging na inbraak sigarenzaak | Regio15.nl

Achtervolging na inbraak sigarenzaak

IMG_6319t-IMG_6316

Den Haag - Vanmorgen rond 5:00 kreeg de politie de melding dat er werd ingebroken in een sigarenzaak aan de Walnootstraat.



Ter plaatse zag de politie een zwarte Volkswagen Golf wegrijden in de richting van de Albardastraat, Thorbeckelaan en vervolgens in de richting van de Oude Haagweg.

De politie probeerde de vluchtauto te blokkeren door het eigen voertuig dwars op de weg stil te zetten. Echter lieten de verdachten zich niet staande houden en ramden de achterkant van de politieauto en reden door.

Er volgde nog een achtervolging over de Volendamlaan, Leyweg, Laan van Mensenrechten, Albert Sweitzerlaan en over het fietspad in de richting van Architect Berlagelaan. Ter hoogte van het Luthmanpark kwam het voertuig tot stilstand. De verdachten vluchtten het daar gelegen park het Kleine Hout in. Ondanks de inzet van de politiehelikopter en honden wisten de verdachten te ontkomen.

Behalve de grote ravage die in de winkel werd aangericht, werd een grote hoeveelheid sigaretten weggenomen.

De Walnootstraat is een groot deel van de morgen afgezet geweest t.b.v. het onderzoek van de recherche. De politie roept getuigen op om zich te melden.

Eerder dit jaar was deze sigarenwinkel ook al het slachtoffer van een overval.

Foto's: Shane Alders, Mike Boer
w-IMG_5102

w-IMG_5110

w-walnoot2

w-walnoot4

w-walnoot5

w-walnoot6