Verdachten aangehouden; zoektocht naar vuurwapen | Regio15.nl

Verdachten aangehouden; zoektocht naar vuurwapen

201>1116-wagenstraat

t-SanBar_Wagenstraat_IMG_0889Den Haag - Naar aanleiding van een bedreiging met een vuurwapen is vanavond in de Wagenstraat een drietal personen aangehouden.



Het drietal, in de leeftijd van 18 tot 20 jaar, kreeg in de Spuistraat nabij het filiaal van de Blokker ruzie met een 20-jarige man. Hierbij zou de man bedreigd zijn met een vuurwapen. De politie zette direct een groot gedeelte van de Spuistraat en de Wagenstraat af en hield na een korte achtervolging de drie verdachten aan. Bij de aanhouding trokken de politieagenten hun vuurwapen.

Aangezien men het vermoeden had dat het vuurwapen ergens tussen de Spuistraat en de Wagenstraat weggegooid was, hebben onder andere medewerkers van het Parate Peloton een zoektocht naar het wapen ingezet. Hierbij werden onder andere prullenbakken doorzocht.

Op de Wagenstraat was het raak. Na het openen van een aantal afvalbakken door mensen van de gemeente, trof de politie in één van de afvalbakken het vuurwapen aan.

Een medewerker van de afdeling Wapens, Explosieven en Narcotia heeft het wapen veiliggesteld en meegenomen voor onderzoek.

De drie verdachten werden ingesloten voor nader verhoor. De mannen zitten nog vast.

Video: Sander Paardekooper en Ferrie van der Geer

Foto's: Sander Paardekooper

w-SanBar_Wagenstraat_IMG_0862

w-SanBar_Wagenstraat_IMG_0865

w-SanBar_Wagenstraat_IMG_0870

w-SanBar_Wagenstraat_IMG_0882

w-SanBar_Wagenstraat_IMG_0883

w-SanBar_Wagenstraat_IMG_0888

w-SanBar_Wagenstraat_IMG_0889