Bedreiging leidt tot wapenvondst | Regio15.nl

Bedreiging leidt tot wapenvondst

foto2-kopt-Rogier-foto2Pijnacker/Den Haag - Vanmiddag omstreeks 14.00 uur kreeg de politie van bureau Pijnacker-Nootdorp de melding dat er op het Hof van Rijnsburg een flinke ruzie gaande was.



Daarbij werd er door een getuige gezien dat een persoon in het bezit was van een vuurwapen. De betrokkenen reden vervolgens weg in een auto. Al snel vond de politie uit dat deze auto vermoedelijk uit Noord-Holland (Zaandam) kwam. Hierop werd er door diverse eenheden van politie Haaglanden postgevat op de A4 richting Amsterdam. Daarbij werd het voertuig al snel gezien. Met diverse eenheden werd de achtervolging ingesteld en op de A4, nabij de afslag Sloten, werd het voertuig tot stoppen gedwongen en werden de drie inzittenden aangehouden.

In het voertuig trof de politie een vuurwapen aan. De verdachten, een 25-jarige man en een 24-jarige vrouw beiden afkomstig uit Zaandam, alsmede een 24-jarige vrouw uit Nootdorp werden aangehouden. De 24-jarige vrouw had een 1½ jarig kind bij zich.

Tweede incident
Ondertussen kreeg de politie ook een melding dat op het station van de Randstadrail op de Laan van Leidschenveen te Den Haag een man met een kind liep. Deze man zou ook in het bezit zijn van een vuurwapen en zou een ernstig verwarde indruk maken en zichzelf, alsmede het kind, iets aan willen doen. Ook hier werd direct door meerdere eenheden op ingezet (zie foto's hieronder). Daarbij werd de man en het kind in de omgeving van het genoemde station niet aangetroffen. Wel werd duidelijk dat beide incidenten met elkaar te maken hadden. De man die op het station van de Randstadrail had gelopen, bleek de partner van de 24-jarige vrouw uit Nootdorp te zijn. Zij hadden ruzie en daarbij bedreigde de 31-jarige man zijn partner en riep daarbij de hulp in van enkele vrienden uit Zaandam. Ondertussen had hijzelf met zijn 3-jarige dochter in overspannen toestand het huis verlaten.

Ontknoping
Aan het eind van de middag troffen rechercheurs de man in Rijswijk aan. Daarbij werd hij aangehouden terzake bedreiging. Daar werd ook het 3-jarige kind, de dochter van deze man, aangetroffen. De beide kinderen maken het goed en zijn allebei overgedragen aan familieleden. De recherche van bureau Pijnacker-Nootdorp onderzoekt de zaak.

Foto's: Rogier Visser

Onderstaand: Politie-inzet bij het winkelcentrum, in de buurt van station Den Haag-Leidschenveen.

w-Rogier-foto

w-Rogier-foto2

w-Rogier-foto3