Politie lost schoten na achtervolging | Regio15.nl

Politie lost schoten na achtervolging

KOP Achtervolgingt-IMG 3867

Leidschendam/Voorschoten - Rond 19.00 uur zagen agenten een auto rijden op de Veurseweg in Voorschoten, die ze wilden controleren.



Dit in verband met inbraken die de laatste tijd plaatsvinden in Voorschoten. De bestuurder van de auto negeerde het stopteken en ging er vandoor richting Leidschendam. De agenten zetten daarom met hun voertuig direct de achtervolging in. Zij kregen daarbij ondersteuning van eenheden uit Hollands-Midden en Haaglanden. Ook de politiehelikopter is ingezet.

De verdachte auto reed het terrein op van GGZ-Haagstreek aan de Veursestraatweg in Leidschendam. Een politievoertuig heeft daar de verdachte auto tot stilstand gekregen door deze in de zijkant te rammen. De vier inzittende mannen gingen er toen gelijk vandoor. De politie heeft de achtervolging te voet voortgezet. Daarbij zijn waarschuwingsschoten gelost.

Uiteindelijk heeft de politie in de wijk 'Prinsenhof' 1 verdachte aangehouden.

Op het terrein van GGZ-Haagstreek is bij de auto van de vluchters een 'plaats delict' afgezet. Zowel de VOA als bureau Forensische Opsporing hebben daar onderzoek verricht. De auto is inbeslaggenomen. De politie zet het onderzoek voort.

Omdat er door agenten van het korps Hollands-Midden waarschuwingsschoten zijn gelost, zal het korps Haaglanden onderzoek doen naar de rechtmatigheid van de waarschuwingsschoten. Dit is een standaard procedure.

Video: René Hendriks

Foto's: Arie Tuit, René Hendriks en Ruben van Essen

WRE-IMG 1758

w-IMG 3867

w-IMG 3871

w-IMG 3875

IMG 1766

w-IMG 3880

IMG 1764

IMG 1797

IMG 1774

WAT-IMG 0066

IMG 1820

WRE-IMG 1813

IMG 1848