Stoffelijk overschot gevonden in de Vliet | Regio15.nl

Stoffelijk overschot gevonden in de Vliet

20120322-kopt-jaagpad jaagpad1

Rijswijk - In het water aan het Jaagpad is vanmorgen een stoffelijk overschot gevonden van een tot nog toe onbekend persoon.

De ontdekking van het stoffelijk overschot werd vanmorgen rond 10.50 uur gedaan door een camerateam van Omroep West en de persvoorlichter van politie Haaglanden. Zij waren op dat moment bezig met opnames voor het opsporingsprogramma 'Team West'.

De politie zette een ruim 'plaats delict' af en ook werden diverse diensten, waaronder de brandweer en het Team Forensische Opsporing, ter plaatse gevraagd. Duikers van de brandweer zijn het water ingegaan om het stoffelijk overschot te bergen. Hierbij kregen zij hulp van het redvoertuig, dat met een redbak het ontzielde lichaam voorzichtig uit het water heeft gehesen.

Hierna kon het forensisch onderzoek starten in de inmiddels aldaar opgezette tent.

Update 23-03-2012: een Team Grootschalig Opsporen (TGO) van politie Haaglanden is, onder leiding van een Officier van Justitie, inmiddels een onderzoek gestart na het aantreffen van het stoffelijk overschot

Op het lichaam van de vrouw bevonden zich enkele tatoeages, waardoor de politie er vanuit gaat dat het de vermiste Marigret Fullinck uit Rotterdam is. Het 20-jarige slachtoffer verliet op maandag 20 februari Schiedam, waarna niets meer van haar werd vernomen. De recherche onderzoekt hoe de vrouw in het water terecht is gekomen. Vandaag wordt sectie verricht op het lichaam van de vrouw.

'Tros Vermist'
Na maandag 20 februari, de laatste dag dat iets van haar vernomen werd, besteden verschillende websites en 'Tros Vermist' aandacht aan de vermissing van de Rotterdamse. Op vrijdag 23 maart wordt aandacht gevraagd in het tv-programma 'Tros Vermist' voor het onderzoek en worden getuigen opgeroepen zich bij de politie te melden. De uitzending van 'Tros Vermist' is op Nederland 1 en begint om 21.25 uur.

Heeft u informatie over de locatie waar Marigret Fullinck sinds 20 februari heeft verbleven? Kunt u iets vertellen over de wijze waarop zij in het water de Vliet, langs het Jaagpad in Rijswijk, terecht is gekomen? Of heeft u andere informatie die de politie kan helpen bij dit onderzoek? Neemt u dan contact op met het Team Grootschalig Opsporen, via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem, op nummer 0800-7000.

Update 24-03-2012: uit nader onderzoek blijkt dat het inderdaad om de 20-jarige Marigret Fullinck gaat en dat zij door een misdrijf om het leven is gekomen. Kijk hier voor het persbericht van politie Haaglanden.

Video: Danny Botman 

Foto's: Danny Botman

w-DB-Jaagpad DSC 3929

w-DB-Jaagpad DSC 3935

w-DB-Jaagpad DSC 3978

w-DB-Jaagpad DSC 3952

w-DB-Jaagpad DSC 3962

w-DB-Jaagpad DSC 3965

w-DB-Jaagpad DSC 3969

w-DB-Jaagpad DSC 3977