Inval arrestatieteam Reinwardtstraat | Regio15.nl

Inval arrestatieteam Reinwardtstraat

RJH 8174-kopt-RJH 8128

Den Haag - Het arrestatieteam van de politie Haaglanden heeft vrijdagavond een inval gedaan in een woning aan de Reinwardtstraat. Hierbij zijn twee personen aangehouden.


Agenten ontvingen omstreeks 23.30 uur een melding van een man, dat hij bedreigd werd door een 37-jarige Hagenaar met een vuurwapen. Hierop zijn direct enkele politie-eenheden ter plaatse gegaan. Daar troffen zij in het portiek de verdachte met het wapen. De man vluchtte bij het zien van de agenten zijn woning in.

Besloten is om geen risico's te nemen en het arrestatieteam en een onderhandelaar in te zetten. Ook werd er een politiehelikopter opgeroepen, die het pand vanuit de lucht observeerde.

Om 01.30 uur is besloten de woning binnen te treden en de verdachte aan te houden. In de woning troffen zij ook een 48-jarige vrouw aan, ook zij is aangehouden. Beide verdachten zitten op dit moment vast aan het bureau. Wat de aanleiding is voor de bedreiging is niet bekend.

Na het incident is in de woning tijdens de doorzoeking het gasdrukpistool aangetroffen. Bij het incident raakte een politieagente gewond door de beet van een politiehond.

De politie heeft over dit incident een persbericht uitgegeven.

Video: Shane Alders

Foto's: Robert Johnson en Ruben van Essen

WRJH 7983

WRJH 7987

WRJH 8018

w-IMG 4085

w-RJH 8121

w-RJH 8128

WRJH 8160

w-RJH 8172

w-RJH 8174