Politie zoekt naar vuurwapen in bar | Regio15.nl

Politie zoekt naar vuurwapen in bar

PEEN5808-kopt-PEEN5811Den Haag - De politie heeft vanavond in een bar aan het Deltaplein (Kijkduin) tevergeefs gezocht naar een vuurwapen.


In de loop van de avond kwam bij de politie een melding binnen dat een bezoeker van de bar een wapen in zijn bezit zou hebben. Hierop zijn meerdere politie-eenheden naar het Deltaplein gestuurd. Ook de politiehelikopter is voor de zekerheid richting het luchtruim boven Kijkduin gedirigeerd.

Rond 21.50 uur werd de bar aan de voor- en achterzijde afgesloten en zijn politiemensen met kogelwerende vesten de bar binnengegaan. De gasten die in de bar aanwezig waren, werden één voor één naar buiten gehaald en tegen de gevel van het naastgelegen pand gefouilleerd. Er werd echter bij geen van de bezoekers een wapen aangetroffen.

Hierna is een functionaris van de ploeg Wapens, Explosieven en Narcotica met een hond het restaurant ingegaan, om te kijken of een bezoeker het vuurwapen ergens in een hoekje had achtergelaten. Ook bij deze zoekactie is geen wapen aangetroffen.

De politie houdt het op een misplaatste grap, dan wel een verkeerde inschatting van een getuige. De gasten uit de bar namen het gebeuren luchtig op; zij werkten goed mee en over het algemeen was er begrip voor het feit dat de politie geen enkel risico had genomen.

Overigens werden de gasten na gecontroleerd te zijn weggestuurd door de politie. Omdat het om een groep vaste klanten gaat, betekent het dus gelukkig niet dat de bareigenaar met een aantal onbetaalde rekeningen blijft zitten.

Video:: Ferrie van der Geer

Video: Danny Botman

Video: Dejan Jeremic

Foto's: René Hendriks en Dejan Jeremic

w-PEEN5773

w-PEEN5769

w-IMG 6118

w-PEEN5825

w-PEEN5778

w-PEEN5785

w-PEEN5795

w-PEEN5798

w-PEEN5811

w-PEEN5808

w-PEEN5819

w-PEEN5822