Bedreiger ambupersoneel neergeschoten | Regio15.nl

Bedreiger ambupersoneel neergeschoten

delft-KOPt-IMG 2463Delft - Politiemensen hebben vanavond aan de Chopinlaan een man neergeschoten die ambulancepersoneel had bedreigd.


Even voor 23.00 uur werd een ambulance met spoed naar een woning aan de Chopinlaan gestuurd. Onbekend is met welke reden de ambulance daar naar toe moest. Toen het ambulancepersoneel ter plaatse kwam, werden zij lastig gevallen en bedreigd met een mes door een 41-jarige omwonende.

Hierop heeft het ambulancepersoneel gevraagd om de komst van de politie.

Toen de politie ter plaatse kwam ontstond er een dreigende situatie, omdat de agressieve omstander onder andere met een breekijzer bleef dreigen. Om hieraan een einde te maken heeft een agent een gericht schot gelost; de omstander is hierdoor in het onderlichaam geraakt. Hij is gewond naar het ziekenhuis overgebracht en verkeerd in zorgelijke toestand.

De politie heeft een 'plaats delict' afgezet en bureau Forensische Opsporing heeft een onderzoek uitgevoerd. Om de onafhankelijkheid te waarborgen wordt het onderzoek uitgevoerd door de Rijksrecherche, ondersteund door de Forensische Opsporing van de politieregio Hollands-Midden.

Video: Shane Alders

Foto's: Shane Alders en Maurice Schotman

w-IMG 2437

schiet10

w-IMG 2458

schiet11

w-IMG 2466

schiet12

w-IMG 2476