Overleden man aangetroffen | Regio15.nl

Overleden man aangetroffen

img 1401t-img 1340Den Haag - De politie heeft vannacht in de St. Jacobstraat, in het Haagse 'Chinatown', een overleden man aangetroffen.


Het rechercheteam vermoedt dat de man door een misdrijf om het leven is gekomen. De identiteit van het slachtoffer is nog niet vastgesteld.

Agenten werden rond 02.00 uur naar het adres gestuurd. Daar aangekomen troffen zij het levenloze lichaam van de man aan. Een 36-jarige Hagenaar die bij de woning aanwezig was, werd aangehouden.

De omstandigheden waaronder de agenten het slachtoffer vonden, gaven aanleiding voor nader onderzoek. Hierop werd de woning afgesloten, opdat Forensische Opsporing met het sporenonderzoek kon starten. Dit zal vermoedelijk nog de hele dag in beslag nemen. Ook startten rechercheurs vannacht direct met het horen van getuigen; dit wordt zaterdag voortgezet. Ook zal er dan een uitgebreid buurtonderzoek gedaan worden.

Onder leiding van een Officier van Justitie doet een speciaal rechercheteam onderzoek naar de toedracht en omstandigheden van het overlijden van het slachtoffer, alsmede de rol en mogelijke betrokkenheid van de aangehouden verdachte. Over de doodsoorzaak is nog niets bekend; sectie zal dit moeten uitwijzen.

De 36-jarige verdachte zit in beperkingen. Dit houdt in dat politie en justitie terughoudend zijn in het verstrekken van informatie over het onderzoek.

Het rechercheteam wil graag in contact komen met getuigen of mensen die informatie hebben die van belang kan zijn voor het onderzoek. Heeft u in de nacht van vrijdag 22 juni op zaterdag 23 juni in of om de St. Jacobstraat iets gezien dat te maken kan hebben met het overlijden van de man of heeft u andere, mogelijk belangrijke informatie? Neem dan contact op met het Team Grootschalig Opsporen, via telefoonnummer 0900-8844.

Update 24-06-2012: de politie deelt mede dat thans vast staat dat de man door een misdrijf om het leven is gekomen.

Video: Danny Botman

Foto's: Robert Johnson

w-img 1340

w-img 1350

w-img 1408

w-img 1462

w-img 1421