Vluchter rijdt auto tegen boom | Regio15.nl

Vluchter rijdt auto tegen boom

20120721-erasmusplein-kopt-img 0704

Naaldwijk/Den Haag - Het had iets weg van een spannende actiefilm, een achtervolging door de politie vannacht tussen Naaldwijk en het Erasmusplein in Den Haag; of was het meer een slapstick?


Een automobilist kreeg vannacht in Naaldwijk een stopteken van een surveillancevoertuig van de politie. De bestuurder stond namelijk 'gesignaleerd' en van de man was ook bekend dat hij zonder geldig rijbewijs reed.

Omdat de man weigerde te stoppen, besloot de politie de auto vanaf een afstandje te volgen. De bestuurder zag om wat voor reden dan ook aanleiding om tijdens deze achtervolging allerlei voorwerpen uit de auto te gooien, in de richting van het politievoertuig.

Gelukkig gebeurde daarbij geen ongelukken. Dat gebeurde uiteindelijk wel op het Erasmusplein in Den Haag; de bestuurder verloor daar de macht over het stuur en reed zijn auto tegen een boom. De bestuurder raakte niet gewond, maar werd uiteraard wel ingerekend.

Omdat men even vreesde dat de auto in brand zou viegen, werd de brandweer gealarmeerd. Die constateerde echter dat er geen gevaar voor brand bestond.

Video: Maurice Schotman

Foto's: Maurice Schotman

w-img 0620

w-img 0631

w-img 0643

w-img 0679

w-img 0692

w-img 0698

w-img 0705