Politiebiker aangereden door scooter | Regio15.nl

Politiebiker aangereden door scooter

img 8151t-img 8136

Den Haag - Bij een incident op de Zuidwal ter hoogte van de Rietveltstraat is een biker van de politie gewond geraakt.


Dit was het gevolg van een aanrijding met een motorscooter. De bestuurder daarvan maakte deel uit van een groep van ongeveer 20-30 personen die zich hinderlijk ophielden in de omgeving en die door het voetgangersgebied in de Doubletstraat heen reden. De politie kreeg daar klachten over en sommeerde de groep om weg te gaan.

De bestuurder van de scooter is na de aanrijding achter op een andere scooter gestapt en gevlucht.

De politieman is door de ambulancebemanning gefixeerd op een wervelplank en vervolgens naar het ziekenhuis vervoerd. Daar bleek dat hij schouderletsel had opgelopen; hij mocht uiteindelijk na behandeling weer naar huis.

De verkeerspolitie is ter plaatse gekomen om de sporen vast te leggen. De politie stelt een onderzoek in naar de identiteit van de scooterbestuurder. Een andere 27-jarige scooterbestuurder en een 42-jarige passagier werden op de Rietveltstraat staande gehouden. De identiteit van een aantal andere leden van de groep is ook bij de politie bekend.

Na de aanrijding ontstond een gespannen sfeer, waarvoor een groot aantal politievoertuigen ter plaatse kwam om dit de kop in te drukken.

De politie doet via Burgernet een oproep aan getuigen om zich te melden.

Video: Ferrie van der Geer

Foto's: Eyelogic

w-img 8136

w-img 8148

w-img 8151

w-img 8154