Vrouw van balkon gevallen Pasteurplein | Regio15.nl

Vrouw van balkon gevallen Pasteurplein

kop-pasteurthumb-pasteur

Den Haag - Op het Pasteurplein is vanmiddag een 22-jarige vrouw uit Rijswijk zwaargewond geraakt na een val van een balkon.


Rond tien over drie kwam de melding binnen dat op het Pasteurplein, achter het pand van een voormalig kinderdagverblijf, een zwaargewonde vrouw lag, die vermoedelijk van het balkon was gevallen. Twee ambulances, een motorambulance en het Mobiel Medisch Team met de traumahelikopter 'Lifeliner 2' vanaf Rotterdam-The Hague Airport zijn op basis van de melding gealarmeerd.

Terwijl het medisch personeel zich bekommerde om de zwaargewonde vrouw, hebben politiemensen in het naastgelegen portiek van twee woningen de voordeur geforceerd en zijn zij deze woningen binnengegaan.

Nadat het slachtoffer was gestabiliseerd, is zij onder motorbegeleiding met spoed naar het MCH Westeinde vervoerd. De arts van het MMT is met de ambulance meegereden en is later bij het Westeinde door de Lifeliner 2 weer opgehaald. De vrouw ligt op de Intensive Care afdeling van het ziekenhuis.

De omstandigheden rond de val van de vrouw zijn nog onduidelijk. Kennelijk houdt de politie rekening met de mogelijkheid van een ander scenario dan een ongeval, want er is ter plaatse een ruim 'plaats delict' afgezet en er zijn schermen rond het kinderdagverblijf en het portiek neergezet. Medewerkers van bureau Forensische Opsporing hebben voorts uitgebreid onderzoek verricht achter het kinderdagverblijf en de bovengelegen woning(en). Vanuit een politiehelikopter en met behulp van een hoogwerker van de brandweer zijn bovendien foto's van bovenaf gemaakt. Ook is er een buurtonderzoek gedaan.

Het incident trok zeer veel toeschouwers; zij werden door de politie op ruime afstand gehouden.

De politie vraagt eventuele getuigen en/of mensen die informatie hebben om te bellen met de recherche van bureau Laak, op 0900-8844.

Update 25 september: het slachtoffer, een 22-jarige vrouw, is aan haar verwondingen overleden. De politie gaat er van uit dat de vrouw om nog onbekende reden op het dak van haar woning is geklommen en bij het weer naar beneden klimmen is gevallen. De politie gaat uit van een noodlottig ongeval.

Video: Robert Johnson en Ruben van Essen

Video: EyeLogic

Foto's: Robert Johnson, EyeLogic, Ruben van Essen en Henk Ros

w-img 8330

w-dsc 7160

w-img 0061

w-img 0119

Er kwamen grote groepen mensen op de commotie af. Op een gegeven moment heeft de politie de toeschouwers naar achteren gedrongen en de afzettingen verruimd, om op die manier ongestoord te kunnen werken.

w-img 0150

w-henk1

img 0123

w-henk3

img 0186

img 0198

w-henk2

img 1753

img 1755

img 1786

dsc 7278

w-helilaakweg