Snelle aanhouding kluisrover | Regio15.nl

Snelle aanhouding kluisrover

20120914-jankistenstraat-kopt-tdk 6842

Den Haag - De politie heeft vanavond na een snelle actie één verdachte aangehouden van een woningoverval in de Jan Kistenstraat in Scheveningen.


Rond kwart voor negen vanavond werd er in een woning aan de Jan Kistenstraat ingebroken door vermoedelijk drie mannen. Zij zijn volgens een ooggetuige die wij spraken door een raam op de eerste etage naar binnen geklommen. Twee bewoners van de woning, mannen van 80 en 83 jaar, waren op het moment van de inbraak in de woning aanwezig.

De overvallers overmeesterden de twee bewoners en namen een kluis weg uit de woning en gebruikten daarbij een steekkar.

De overvallers werden echter gestoord door de ooggetuige, die argwaan had gekregen nadat hij de drie mannen het huis had zien binnen klimmen en die daarna op het raam van de woning had geklopt. De drie mannen uit de woning hebben de kluis toen vliegensvlug achter in een klaarstaande witte Mitsubishi Pajero met een Engels kenteken gezet en zijn vervolgens in twee verschillende auto's gevlucht; de witte Mitsubishi en een donkerkleurige BMW met een buitenlands kenteken. De steekkar is op straat achtergelaten.

Direct na het bekend worden van de inbraak hebben verschillende politie-eenheden posities ingenomen langs de uitvalswegen vanuit Scheveningen. Op een gegeven moment heeft een motoragent de witte Mitsubishi op de Koningskade opgemerkt en een achtervolging volgde, waarbij zich steeds meer politievoertuigen aansloten. Deze leidde over de A12, via de A4 naar de A13. Daar heeft de bestuurder van de Mitsubishi de afrit Delft genomen en is gevlucht naar het parkeerterrein van de IKEA. De bestuurder van de auto is daarbij het warenhuis ingevlucht.

Hierop is het warenhuis omsingeld en mochten klanten van de IKEA zelfs enige tijd het pand niet betreden dan wel verlaten. Toen de verdachte, een 38-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, via de zijkant het pand probeerde te verlaten is hij gelijk aangehouden. Na enige tijd mochten de klanten het pand verlaten.

De Mitsubishi is door een politiekraan afgevoerd. In de Jan Kistenstraat heeft bureau Forensische Opsporing onderzoek verricht in en bij de woning.

Overigens was dit de tweede keer in twee dagen tijd dat in de Jan Kistenstraat een inbraak is gepleegd, waarbij een verdachte is aangehouden.

De recherche van bureau Scheveningen onderzoekt de overval en wil graag in contact komen met mensen die de donkerkleurige BMW rond 21.00 uur op de A13 of in (de buurt van) Rotterdam hebben zien rijden. Ook mensen die andere informatie hebben, die voor het onderzoek van belang kan zijn, worden dringend verzocht contact op te nemen. Dit kan via 0900-8844.

Video: Ruben van Essen (locatie: IKEA)

Video: Tim de Kleyn (locatie: Jan Kistenstraat)

Foto's: Tim de Kleyn, Peter Hofman, Ruben van Essen en Machiel Janssen

w-jk01

w-tdk 6839

w-tdk 6850

w-tdk 6864

w-img 1839

w-img 7839

w-img 7848

w-img 7856

w-img 7860

w-img 1856

w-img 7864

w-img 1864

w-img 7872