Goede vangst bij politiecontrole | Regio15.nl

Goede vangst bij politiecontrole

img 4917t-img 4886

Den Haag - In het kader van de aanpak van criminele jeugdgroepen, woninginbraken en overlast in het verzorgingsgebied van Bureau Beresteinlaan organiseerde de politie woensdagavond een gerichte controleactie.


Het doel van de actie was het tegengaan van woninginbraken, het bestrijden van overlast en het inwinnen van informatie over criminelen in de wijk.

Aan de controleactie namen ruim 30 agenten deel. Bij de controle werden motorrijders, politie-vrijwilligers, politiebikers, beredenen en diverse collega’s te voet ingezet. Er vonden controles plaats op de Speelzijde, de Gaarde en de Bouwlustlaan. Door de ANPR-voertuigen werden in totaal ruim 3000 kentekens gescand. Uit deze scans kwamen 250 hits van voertuigen of personen ‘waar wat mee aan de hand was’.

Resultaten

De controleactie leverde de volgende resultaten op: Bij één persoon werd een bivakmuts aangetroffen; bij twee personen werd een slotentrekker (inbrekersgereedschap), handschoenen en meerdere gsm’s aangetroffen; bij één persoon werd een mes aangetroffen; in de kofferbak van een voertuig werd een honkbalknuppel aangetroffen; vier personen bleken een aandachtsvestiging te hebben; meerdere personen bleken vijf of meer gsm’s in bezit te hebben; bij één persoon werden neopreen handschoenen en portofoons aangetroffen; bij één persoon werden diverse Inbrekerswerktuigen aangetroffen (ratels & inbussleutels).

Eén persoon bleek te rijden met een ingevorderd rijbewijs; twee bestuurder kregen een proces verbaal ter zake onverzekerd rijden.

Bij één voertuig werden drie arrestanten gemaakt ter zake de Wet Wapens en Munitie en de Opiumwet. In dit voertuig werd bij de bestuurder een handvuurwapen met scherpe patronen aangetroffen. In de kofferbak werd ruim een halve kilo henneptoppen aangetroffen.

Bij een ander voertuig bleek de bestuurder gesignaleerd te staan en bleek de kofferbak vol te liggen met valse merkkleding en merkschoenen. Hierbij werden twee personen aangehouden. Eén persoon bleek gesignaleerd te staan en moest nog 2200 euro betalen. Eén persoon bleek gesignaleerd te staan voor een buitengebruikstelling voertuig en moest 618 euro betalen. Eén persoon bleek nog 1588 euro aan boetes open te hebben staan en moest daarnaast nog 24 dagen gevangenisstraf uitzitten.

Er werden in totaal zeven personen aangehouden. Twee voertuigen werden in beslag genomen.

Video: Rene Hendriks

Foto's: Ruben van Essen
w-img 4884

w-img 4886

w-IMG 4889

w-img 4898

w-img 4946

w-peen4951

w-peen4960

w-peen4966

w-peen4969

w-peen5013

w-peen5018

w-peen5022

w-peen5026

w-PEEN5018

w-peen5028

w-peen5035