Vuurwerk in beslag genomen Keizerstraat | Regio15.nl

Vuurwerk in beslag genomen Keizerstraat

KopVuuahwerkt-IMG 0942Den Haag - In de Keizerstraat in het stadsdeel Scheveningen was het voor de tweede keer in een week tijd raak.


Ongeveer een week geleden deed de politie een inval in een pand van een 64-jarige bewoner, gelegen aan de Keizerstraat. Bij deze inval werd een hennepkwekerij aangetroffen. Daar hij het stroom illegaal aftapte, is dit vervolgens afgesloten.

Na deze inval is de politie het pand grondig gaan doorzoeken. Hierbij werd vandaag een verborgen ruimte ontdekt, wat ingericht was als bunker met vuurwerk. Omdat na de inval het hele pand was afgesloten van het energienetwerk was het erg donker in de ruimte. Hierom werd de brandweer van Scheveningen ter plaatse gevraagd, om licht in de duisternis te brengen.

In de bunker lag een groot hoeveelheid vuurwerk, waar de man een vergunning voor had. Echter werd er ook een hoeveelheid illegaal vuurwerk aangetroffen. Door de combinatie van het aantreffen van, zowel illegaal als legaal vuurwerk, is besloten de vergunning in te trekken voor het jaar 2012. Het aanwezige vuurwerk is in beslag genomen (zeker 150 a 200 kilo). De hennep die eerder die week al was aangetroffen betrof enkele kilo's en was al in beslag genomen.

Foto's: Ruben van Essen

w-IMG 0941

w-IMG 0942

w-IMG 0943

w-JFA140

w-IMG 0950

w-JFA151

w-IMG 0954

w-IMG 0960