Waarschuwingsschot gelost na achtervolging | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Waarschuwingsschot gelost na achtervolging

20121215-achtervolging-kopt-IMG 7545Bleiswijk - Voor de tweede keer binnen enkele uren heeft een politieman uit Haaglanden een waarschuwingsschot moeten lossen bij een aanhouding.


De aanhouding vormde het einde van een achtervolging die was begonnen op het Korte Voorhout in Den Haag. De bestuurster onttrok zich daar rond kwart voor vijf aan een alcoholcontrole, waarop enkele motoragenten de achtervolging hebben ingezet. De achtervolging ging met hoge snelheden, waarbij de vluchter onder andere rode verkeerslichten negeerde.

De achtervolging leidde naar de A12 richting Utrecht, waarbij meerdere politie-eenheden zich aansloten bij de achtervolging. Een politiehelicopter volgde de achtervolging vanuit de lucht.

De verdachte heeft bij Bleiswijk de snelweg verlaten en keerde onderaan de afrit bij de Nieuwe Hoefweg (N209) plotseling, waardoor hij tegen een politievoertuig reed.

Nog voordat de zogenaamde 'uitpraatprocedure' was begonnen, trachtte de bijrijder, een 17-jarige man uit Delft, te vluchten. Mede omdat de persoon op wie de auto was tenaamgesteld, als vuurwapengevaarlijk te boek staat heeft een agent toen een waarschuwingsschot gelost. Hierna konden beide inzittenden worden aangehouden.

De bestuurster van de auto, een 40-jarige Haagse, weigerde iedere medewerking aan de blaastest.

Video: Shane Alders 

Foto's: Shane Alders

w-IMG 7522

w-IMG 7545

w-IMG 7564

w-IMG 7614

w-IMG 7635