Inbreker uit de boom geplukt | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Inbreker uit de boom geplukt

20121229-prinsesmarijkesingel-kopt-IMG 0029

Leidschendam - Dankzij de inzet van veel politie en de politiehelikopter zijn vanavond een aantal verdachten van een inbraak in een woning op de Prinses Marijkelaan aangehouden.


Een getuige belde 112 toen hij hoorde dat er zaterdagavond werd ingebroken in een woning in de Prinses Marijkelaan. Agenten die een onderzoek instelden zagen twee mannen, 19 en 21 jaar en zonder vaste woon- of verblijfplaats, in een tuin staan. Bij de woning bleek een ruit verbroken te zijn.

Bij het zien van de agenten weg renden de twee verdachten weg. Eén van de mannen kon na een korte achtervolging in de omgeving worden aangehouden. Hierna sloot de politie de wijk hermetisch af.

De tweede verdachte leek spoorloos verdwenen. Omdat de wijk veel paadjes achter de huizen heeft en er veel bossages zijn, werd de hulp van de politie helikopter ingeroepen.

Deze spoorde met zijn infrarood camera de tweede verdachte op, die zich (vermoedelijk in een poging om aan de politiehonden te ontkomen) hoog in een boom aan de Brahmslaan verschanst had. De helikopterbemanning praatte de eenheden op de grond naar de bewuste boom toe, waarna de verdachte niets anders kon doen dan opgeven en naar beneden komen. Hij is vervolgens aangehouden en naar het bureau vervoerd.

De politie heeft in de wijk (o.a. met de honden) verder gezocht naar een derde verdachte. Hierbij zijn achtertuinen, kliko's en paadjes achter de huizen doorzocht. Op een gegeven moment kwam er van een nabij gelegen woning een inbraak melding binnen, waardoor de politie het idee kreeg dat de derde verdachte zich daar inmiddels probeerde te verstoppen. De woning werd binnengevallen, maar er werd geen verdachte aangetroffen.

Buurtbewoners waren wel blij met de aanhoudingen, want de buurt wordt de laatste tijd geteisterd door inbraken. Eerder vandaag werden op de Patrijslaan ook al 3 jonge inbrekers aangehouden dankzij de beelden uit de politie helikopter.

Video: Rene Hendriks

Foto's: Tim de Kleyn en Eyelogic

w-IMG 0017

w-IMG 0020

w-IMG 0029

w-IMG 0034

w-DSC 0594

w-DSC 0600

w-DSC 0605