Autodieven aangehouden in Pijnacker | Regio15.nl

Autodieven aangehouden in Pijnacker

20120110-pijnacker-kopt-Pino13

Pijnacker - Een achtervolging van een gestolen auto is vanavond geëindigd in Pijnacker; twee verdachten zijn aangehouden.


De achtervolging begon in Rotterdam, toen agenten van de Landelijke Eenheid van de Nationale Politie omstreeks 21:15 op het Kleinpolderplein een auto staande wilden houden, maar deze er vandoor ging. Hieraan namen meerdere voertuigen van verschillende regionale eenheden van de politie deel, en ging via de regio Hollands-Midden weer terug naar Haaglanden.

De achtervolging eindigde in Pijnacker, waar het gestolen voertuig, een prijzige Lexus RX-400H, werd aangetroffen op het Vroegelingerf. De inzittenden waren er als een haas vandoor gegaan.

Twee verdachten (een bestuurder van 22 jaar en zijn bijrijder, een 26 jarige man beiden uit Den Haag) konden in de buurt van het station Pijnacker-Zuid worden aangehouden. De politie heeft, onder meer met honden, de omgeving van het Vroegelingerf en de Floralaan verder afgezocht naar mogelijke andere verdachte(n). Die zijn niet aangetroffen.

Het gestolen voertuig is door een politiekraan afgevoerd. De auto bleek een dag eerder gestolen op de Spoorsingel in Delft. Beide verdachten zijn bekenden van de politie op het gebied van vermogensdelicten.

Video: Ferrie van der Geer


Foto's: Ferrie van der Geer

w-Pino1

w-Pino3

w-Pino8

w-Pino9

w-Pino10

w-Pino13

w-Pino15