Heli ingezet bij aanhoudingen vondst hennep | Regio15.nl

Heli ingezet bij aanhoudingen vondst hennep

20130124-holtenstraat-kopt-IMG 5435

Den Haag - De rust werd vanavond tegen middernacht aardig verstoord in de Holtenstraat en omgeving, in het stadsdeel Escamp.


Agenten onderzochten rond half twaalf een melding dat een aantal personen in de Holtenstraat zwarte vuilniszakken in een auto aan het laden waren. Aangezien de melder dat niet vertouwde, belde hij de politie.

Het onderzoek dat de agenten uitvoerden, bracht hen naar een portiek aan de Wijhestraat. Daar roken de agenten een scherpe henneplucht. Toen zij een woning betraden, bleek dat zich daarin een aantal personen had verstopt. Drie verdachten werden in de woning aangehouden. Eén verdachte probeerde zich te verstoppen in een schuur.

De laatste verdachte had zich verschanst op het dak van een woning. Hij probeerde zich te verstoppen achter een schoorsteen. Dankzij de inzet van een hoogwerker van de brandweer kon ook hij worden aangehouden. Twee verdachten moesten door de agenten worden 'gepepperd' voordat zij konden worden aangehouden.

In de woning vonden de agenten geen hennep. Die hadden de verdachten vanaf het balkon naar beneden gegooid. De agenten namen de vijf zakken met hennep in beslag en de verdachten in de leeftijd van 19-23 jaar werden ingesloten voor nader verhoor.

Even voor één uur was de rust weer wedergekeerd in Escamp.

Video: Marco Mattheijer

Foto's: Marco Mattheijer en Nick van der Toorn
w-IMG 5435

w-IMG 5436

w-IMG 5437

w-IMG 5442

w-IMG 5449