Aanhoudingen in amfetaminelab | Regio15.nl

Aanhoudingen in amfetaminelab

Lab-KOPt-MHL MTV3999

Hendrik Ido Ambacht - Vannacht rond de klok van 3:00 uur is er na onderzoek een groot amfetaminelab aangetroffen.


De Regionale Recherche van de eenheid Den Haag trof in een grootschalig drugsonderzoek een groot amfetaminelab aan op de Veersedijk in Hendrik ido Ambacht. In het laboratorium hield de politie twee Haagse verdachten aan.

De 25-jarige en de 32-jarige Hagenaar werden vroeg in de ochtend op heterdaad betrapt toen zij in de loods, die omgebouwd was als amfetaminelab, aan het werk waren. Het tweetal is aangehouden. Zij zitten beiden vast voor verhoor. De Regionale Recherche deed onder leiding van een officier van jusitie onderzoek naar het fabriceren van drugs. Het rechercheonderzoek leidde uiteindelijk naar de loods in Hendrik Ido Ambacht.

Na het aanhouden van de verdachten zijn ook zoekingen gedaan in de woningen van de Hagenaars. Daarbij is door de politie in één van de woningen een automatisch wapen aangetroffen.

Onder andere de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen en het Nederlands Forensisch Instituut hebben de politie geholpen bij het ontmantelen van het laberatorium. De Forensische Opsporing van de eenheid Den Haag heeft forensisch onderzoek gedaan in en om de loods.

Update:  Tijdens het onderzoek op de Veersedijk werd een derde verdachte aangehouden in het onderzoek naar een amfetaminelab. De 31-jarige man uit Hendrik Ido Ambacht werd voor het lab aangehouden en is overgebracht naar het bureau.

Het onderzoek naar de drugsfabricage ging dinsdag overdag in volle gang verder en leidde naar een tweede loods op de Rijndijk in Hazerswoude Rijndijk. Begin van de ochtend ontdekte de politie ook in die loods aanzienlijke hoeveelheden productiemateriaal voor harddrugs. Mogelijk werd deze loods als opslagplaats gebruikt.

Video: Rémon Duivestein

Foto's: Marco Hoope en @LFO_politie

w-MHL MTV3987

w-Inside-2

w-Inside-1

w-MHL MTV3999

w-MHL MTV4010

w-MHL MTV4032

w-MHL MTV4034

w-MHL MTV4050

w-MHL MTV4075