Rechter gewond na aanval met mes | Regio15.nl

Rechter gewond na aanval met mes

Stirumstraat-KOPt-Stirumstraat-6

Den Haag - Een Haagse rechter is vanmorgen tijdens een huisbezoek ernstig gewond geraakt.


Rechters leggen, vergezeld door een griffier, dagelijks BOPZ-tochten (BOPZ, Bijzondere Opnemingen in Psychiatrische Ziekenhuizen) af. Hierbij bezoeken zij psychiatrische klinieken en huisadressen van mensen voor wie een rechterlijke machtiging is gevraagd voor gedwongen opname in een psychiatrische kliniek.

In dit geval keerde de man zich dus op gewelddadige wijze tegen de rechter en viel haar aan met een mes. Daardoor raakte zij ernstig gewond aan hand, vingers en hoofd. De politie, die in de buurt was, heeft de man inmiddels opgepakt.

De rechter is per ambulance, onder A1 en begeleid door politiemotoren vervoerd naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam.

Het bezoek van de rechter had dus een hulpverlenend karakter, maar door deze gebeurtenissen zal de man zich waarschijnlijk ook strafrechtelijk moeten gaan verantwoorden. Omwille van de onafhankelijkheid onderzoekt het Openbaar Ministerie van Rotterdam dit geweldsincident. De man is aangehouden en zal aanstaande maandag worden voorgeleid.

Foto's: Ruben van Essen

w-Stirumstraat-5

w-Stirumstraat-4

w-Stirumstraat-6

w-Stirumstraat-3

w-Stirumstraat-2

w-Stirumstraat-1