Politie doet inval in Barbie's bar en woning | Regio15.nl
DutchEnglish

Politie doet inval in Barbie's bar en woning

Barbie-KopBarbie-t-IMG 0077

Den Haag - De politie heeft vanavond invallen gedaan in een café en een woning in Scheveningen.


In de Keizerstraat werd met veel personeel een inval gedaan in "Barby's bar",het café van realityster Barbie en haar man Michael. Dit naar aanleiding van tips over mogelijke drugshandel.

Er waren op dat moment volgens de politie zo'n 60 personen in het café aanwezig in de leeftijd van circa 18 tot 55 jaar.  Zij werden allen gecontroleerd op het bezit van drugs en/of wapens. Hierbij werd onder andere een drugshond ingezet.

De politie heeft daarbij vier aanhoudingen verricht; een vrouw werd aangehouden voor belediging en drie mannen voor bezit van soft- en/of harddrugs.

Tegelijkertijd werd onder leiding van een rechter-commissaris tevens een inval gedaan in de woning van het stel in de Scheveningse wijk Duindorp. Volgens een persbericht van de politie zou een 32-jarige man zijn aangehouden op verdenking van handel in verdovende middelen en het aanschaffen van een automatisch vuurwapen.

De politie wilde niet zeggen of deze man Michael is, de echtgenoot van Barbie, maar dit kan wel uit het persbericht worden afgeleid. De politie heeft ook niet bevestigd of er daadwerkelijk een vuurwapen is aangetroffen bij de doorzoeking.

In verband met de inval in de bar is de Keizerstraat tijdelijk afgesloten geweest.

Update 20-5: Achteraf inderdaad geen vuurwapen aangetroffen bij Michael. De politie is nog niet duidelijk of er bij de invallen drugs (en zoja: welke soort) er al-dan-niet zijn gevonden.

Video: Dejan Jeremic

Foto's: Nick van der Toorn en Bob van Keulen
w-DFX 5782-1

Barbie-w-IMG 0077

w-DFW 5912-1

Barbie-w-IMG 0086

Barbie-w-IMG 0096

Barbie-w-IMG 0101

w-DFW 5908-1

Barbie-w-IMG 0103

w-DFW 5918-1

w-DFW 5913-1