Wietplantage op de Melis Stokelaan | Regio15.nl

Wietplantage op de Melis Stokelaan

20130528-Melisstokelaan t-Melisstoke-ivar 0499

Den Haag- In een woning aan de Melis Stokelaan is dinsdagavond een hennepkwekerij ontdekt.


Rond negen uur kreeg de politie een anonieme melding over de aanwezigheid van een hennepkwekerij. Bij aankomst werd de politie binnengelaten door een 27-jarige man.

Na onderzoek in de woning, trof de politie in een afgesloten ruimte op zolder een hennepkwekerij aan. Deze hennepkwekerij was volledig in bedrijf en telde ongeveer 400 planten.

Omdat de agenten niet helemaal zeker waren van de veiligheid rondom de kwekerij werd de brandweer ter plaatse gevraagd. Deze kwam om een meting te doen naar mogelijke aanwezigheid van koolmonoxide (CO). Na een paar metingen werd de woning veilig verklaard en kon het onderzoek beginnen.

De Forensische Opsporing kwam ter plaatse. Zij hebben onderzoek gedaan naar de omstandigheden waaronder de hennepkwekerij werd aangetroffen.

Na dit onderzoek zijn Ecoloss en Stedin ter plaatse gekomen. Stedin constateerde diefstal van stroom en heeft deze afgesloten. Ecoloss heeft de kwekerij volledig opgeruimd. Alle hennepplanten zijn ter plaatse vernietigd. Ook hebben zij alle lichtarmaturen, transformatoren, lampen, enz. meegenomen. Deze zullen op een andere locatie vernietigd worden.

De aanwezige 27-jarige man is aangehouden. Hij zal worden verhoord over zijn betrokkenheid bij de hennepkwekerij.

Foto's: Ivar Gieles

Melisstoke-ivar 0407

Melisstoke-ivar 0410

Melisstoke-ivar 0423

Melisstoke-ivar 0435

Melisstoke-ivar 0487

Melisstoke-ivar 0492

Melisstoke-ivar 0496

Melisstoke-ivar 0499

Melisstoke-ivar 0501