Hennepvangst op woonboot | Regio15.nl

Hennepvangst op woonboot

k-mattheijer-willemdreespark-t-mattheijer-willemdreespark-2Den Haag - Op een woonboot gelegen aan het Willem Dreespark heeft de politie vanmiddag een hoeveelheid softdrugs en sieraden aangetroffen.


Afgelopen dinsdag waren in het water van het Willem Dreespark, in de buurt van de woonboot, sieraden aangetroffen die vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn. In een poging meer informatie over de sieraden te achterhalen, ging het woninginbrakenteam op pad voor een buurtonderzoek. Omdat de woonboot uitgerust was met camera's, gingen de agenten daar aan de bel, in de hoop dat er op de camerabeelden iets te zien zou zijn dat met de sieraden te maken had.

Op aankloppen en aanbellen werd echter niet gereageerd, waarop de agenten hun weg vervolgden. Op het moment dat de agenten wilden vertrekken, zagen zij een auto aan komen rijden waarvan de bestuurster de woonboot binnen ging. Opnieuw gingen de agenten ' aan de bel', maar hoewel de jonge vrouw met zekerheid binnen in de woonboot was, werd er niet opengedaan. Plotseling roken de agenten een henneplucht, die kennelijk bij het opengaan van de voordeur naar buiten was gekomen.

Via het bureau lieten de agenten een machtiging tot binnentreden opmaken. De vrouw kwam plotseling naar buiten en wilde vertrekken met de auto. Zij werd door de agenten aangehouden De agenten gingen de woonboot binnen. Daar troffen zij twee vrouwen die joints zaten te draaien. Ook deze twee vrouwen werden aangehouden.

In de woonboot troffen de agenten een grote hoeveelheid hennep en hasj en allerhande benodigdheden voor de handel in softdrugs aan. Op dit moment is men nog druk doende bezig met het wegen. Een eerste schattig is ruim 40 kilo. Er werd geen hennepkwekerij aangetroffen, maar meer een opslag/rollerij. Ook werd een kluis aangetroffen die door de brandweer is open geslepen. In de kluis lag een grote hoeveelheid sieraden en horloges.

De drie verdachten, een 24-jarige Haagse en 2 OekraInsche vrouwen van respectievelijk 46 en 49 jaar, zijn ingesloten voor verhoor. De eigenaar van de woonboot is vandaag aangehouden en een financieel onderzoek wordt ingesteld.

Video: Marco Mattheijer

Foto's: Marco Mattheijer

w-mattheijer-willemdreespark-1

w-mattheijer-willemdreespark-2

w-mattheijer-willemdreespark-3

w-mattheijer-willemdreespark-4

w-mattheijer-willemdreespark-5

w-mattheijer-willemdreespark-6

w-mattheijer-willemdreespark-7

w-mattheijer-willemdreespark-8