Fotograaf aangehouden voor brandstichting | Regio15.nl

Fotograaf aangehouden voor brandstichting

PEEN8608t-PEEN8616

Den Haag - Naar nu bekend is geworden is afgelopen week een 16-jarige jongeman aangehouden op verdenking van brandstichting.


De jongen was als eigenaar en fotograaf betrokken bij de website IncidentenHGL, waarin hoofdzakelijk incidenten uit de wijken Ypenburg en Leidschenveen werden behandeld.

Er bestonden al langer verdenkingen tegen hem. Na onderzoek en de recente brandstichting op de Rijswijkse Landingslaan is besloten om hem aan te houden.

Naar nu blijkt is hij in een aantal gevallen verdacht van brandstichting; met name in het gebied Ypenburg/Leidschenveen. Behalve de Rijswijkse Landingslaan gaat het recent ook om een oude brandweerbus die geparkeerd stond op de van der Woudenlaan.

Uiteraard hebben we het hier over verdenking; hij is verdacht, maar nog niet veroordeeld. Maar de verdenking is blijkbaar wel concreet genoeg om hem langer vast te houden.

De politie van bureau Ypenburg/Leidschenveen is bezig met onderzoek naar eerdere 'verdachte' branden in de wijk en zoekt uit in hoeverre de arrestant ook met deze voorvallen gelinkt kan worden. Naar verwachting zullen de verzekeraars die eerder geld aan gedupeerden van branden hebben uitgekeerd, nu hetzelfde gaan proberen.