Drie aanhoudingen na belagen agenten | Regio15.nl

Drie aanhoudingen na belagen agenten

KopZTMt-DB Envy DSC 0434Zoetermeer - De politie hield zondagochtend drie Zoetermeerders aan voor openbare dronkenschap en het belagen van agenten op de Amsterdamstraat. De Zoetermeerders hadden eerder die avond vermoedelijk auto's vernield.


De politie ontving rond half drie een melding van een vechtpartij voor de ingang van een horecagelegenheid aan de Amsterdamstraat. Agenten wisten de betrokkenen te kalmeren en weg te sturen.

Ongeveer een half uur later kreeg de politie opnieuw een melding van een vechtpartij. Op basis van het verkregen signalement bleek het om dezelfde groep mannen te gaan. De 23-jarige Zoetermeerder en 19- en 18-jarige Hagenaars hadden vermoedelijk de auto's vernield op de Nederlandlaan en op de terugweg belandden zij, bij de horecagelegenheid, wederom in een vechtpartij.

Politieagenten probeerden de groep tot bedaren te brengen. Kort daarop begon ook ander uitgaanspubliek zich ermee te bemoeien en ontstond er een vechtpartij. Eén van de agenten liep hierbij licht letsel aan zijn oog op, een ander een pijnlijke knie. De 23-jarige Zoetermeerder liep letsel op aan zijn kaak. Hij ligt nog in het ziekenhuis en wordt daarna aangehouden. De twee vrienden werden direct aangehouden.

Video: Danny Botman



Foto's:
 Danny Botman

w-DB Envy DSC 0409

w-DB Envy DSC 0411

w-DB Envy DSC 0417

w-DB Envy DSC 0428-1

w-DB Envy DSC 0434