Dronken bestuurder klemgereden | Regio15.nl
DutchEnglish

Dronken bestuurder klemgereden

IMG 4293t-IMG 1935

Rotterdam - De achtervolging van een vermoedelijk dronken bestuurder door het centrum van Rotterdam is geëindigd met een hoop schade.


De politie kreeg een melding van een automobilist; dat hij vermoedde dat een andere bestuurder vermoedelijk dronken achter het stuur zat. De politie heeft de auto op aanwijzingen van de melder in de Maastunnel gevonden en een stopteken gegeven.

De bestuurder negeerde het stopteken en reed de ’s-Gravendijkwal op. Daarop werd een achtervolging gestart.

Verschillende politiewagens zagen kans bij de Blaak de auto in te sluiten. De verdachte ramde nu de politiewagen en wist daardoor weer te ontkomen. Hij botste al snel tegen een andere politieauto. Een derde politievoertuig liep ook schade op doordat deze slipte, en de tunnelwand raakte.

Er vielen uiteindelijk geen gewonden. De bestuurder van de rode Golf is aangehouden. Het is nog niet bekend gemaakt of hij inderdaad onder invloed was, maar dat is wel redelijk om aan te nemen.

Omdat bij de aanrijdingen meerdere politievoertuigen betrokken waren, wordt het onderzoek uitgevoerd door politiemensen uit een andere regio; in dit geval van de eenheid Den Haag. Op deze wijze wordt een onafhankelijk onderzoek gewaarborgd.

Video: Ivar Gieles

Foto's: Nick van der Toorn en Dejan Jeremic
w-IMG 1881

w-IMG 4278

w-IMG 4293

w-IMG 1891

w-IMG 1908

w-IMG 1966

w-IMG 4282

w-IMG 4303