Inbreker loopt nat pak op | Regio15.nl

Inbreker loopt nat pak op

20130704-einsteinlaan-kopt-IMG 1910Rijswijk - Een 37-jarige inbreker uit Den Haag kwam in de vroege ochtend van donderdag van de koude kermis thuis.


De Hagenaar verstopte zich in de rietkraag van een sloot, maar werd toch ontdekt door een politiehond.

Even na één uur kreeg de politie melding van een inbraakalarm aan de Einsteinlaan in Rijswijk. Agenten zagen een man op een bedrijfsterrein lopen. De agenten riepen de man maar hij ging er snel vandoor.

De omgeving werd onmiddellijk afgezet en vervolgens startte een grote zoekactie. De hondengeleider pikte met zijn hond het spoor van de man op, wat naar een sloot leidde. Hierop sprong de de geleider met zijn hond het water in dit leverde niet direct de verdachte op.

De hond rook vervolgens opnieuw een spoor en ontdekte de verdachte alsnog in een rietkraag bij de sloot. De man is aangehouden en zit vast voor verhoor. Hij is echter eerst in verband met eventuele onderkoelingsverschijnselen en mogelijk een klein bijtwondje naar het ziekenhuis vervoerd.

Een hoogwerker van de brandweer is op verzoek van de politie nog ter plaatse geweest voor een inspectie van het dak. Het is niet bekend of daar wat aangetroffen is.

Video: Ivar Gieles

Foto's: Ivar Gieles en Nick van der Toorn

w-IMG 1886

w-IMG 1889

w-IMG 1910

w-IMG 2094

w-IMG 2100

w-IMG 2106

w-IMG 2122