Arrestatieteam valt woning binnen | Regio15.nl

Arrestatieteam valt woning binnen

leeuwenhoek-kopleeuwenhoek-thumbDen Haag - Een man in een woning, mogelijk met vuurwapen zorgde voor een inzet van het arrestatieteam van Politie Den Haag.

Rond kwart over elf kreeg de politie de melding dat er in een woning aan de Van Leeuwenhoekstraat iemand aanwezig was die mogelijk in het bezit was van een vuurwapen. Direct gingen meerdere politie-eenheden ter plaatse om een onderzoek in te stellen.

Al redelijk snel bleek dat de melding vrij serieus was en zagen agenten dat de bewoner, een 38-jarige man, de verlichting in zijn woning uitschakelde. Om die reden werd ook het arrestatieteam opgepiept. Deze zijn gespecialiseerd in de aanhouding van vuurwapengevaarlijke verdachten. De politie op straat heeft voor de veiligheid alle straten rondom de woning afgesloten. Hierdoor werd onder andere de Rijswijkseweg afgesloten tussen de Waldorpstraat en de Neherkade. Tramverkeer was hierdoor ook niet mogelijk, waardoor veel bezoekers van het Vuurwerkfestival met tram 15 een andere route moesten rijden.

Het arrestatieteam heeft rond 01:00 uur uiteindelijk de woning betreden. Daar hebben zij de verdachte aangehouden, die zich hevig verzette. Daarom is hij op de, voor hem minst comfortabele wijze naar buiten gebracht en in een politievoertuig gezet. Hij is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

Na onderzoek van de politie bleek dat de man in het bezit was van een alarmpistool.

Video: Sander Paardekooper en Ferrie van der Geer

Foto's: Robert Johnson, Sander Paardekooper en Bob van Keulen

leeuwenhoek  7

leeuwenhoek  5

w-ATinzet SBF 3418

w-DSCF0887-Bob

w-ATinzet SBF 3425

w-DSCF0890-Bob

w-ATinzet SBF 3434

w-ATinzet SBF 3441

leeuwenhoek  4

w-DSCF0893-Bob

w-DSCF0914-Bob

w-ATinzet SBF 3449

leeuwenhoek

w-ATinzet SBF 3454

leeuwenhoek  8