Poging plofkraak geldautomaat Paradeplein | Regio15.nl

Poging plofkraak geldautomaat Paradeplein

kopt-IMG 3559Nootdorp - Drie personen hebben vannacht geprobeerd een kraak te plegen op een geldautomaat naast de Lidl aan het Paradeplein.

Een getuige meldde rond half vijf bij de politie dat drie personen met bivakmutsen gaten boorden in het geldautomaat. Onverrichter zake gingen zij er kort daarna op twee scooters vandoor, in de richting van de Kerkweg en de Julianastraat.

Met man en macht werd nog naar het drietal gezocht; zij zijn niet meer aangetroffen. Bij de geldautomaat werd tegelijkertijd een uitgebreid technisch onderzoek gestart. Hierbij werd ook een achtergelaten bestelbusje gevonden: dit bleek afgelopen week in Haarlem gestolen te zijn. Mogelijk wilden de verdachten dit bij de kraak gebruiken.

De geldautomaat van de ING-bank raakte beschadigd en is momenteel buiten werking.

De brandweer is ter plaatse geweest om te beoordelen of er nog explosiegevaar bestond.

Bureau Forensische Opsporing heeft onderzoek verricht bij de geldautomaat. Ook medewerkers van Bureau Wapens, Explosieven en Narcotica zijn bij het onderzoek betrokken.

De recherche van Pijnacker-Nootdorp leidt het onderzoek. Heeft u iets gezien dat te maken kan hebben met de poging tot kraak of heeft u informatie die kan helpen bij het onderzoek? Neem dan contact op met de politie op 0900-8844.

Video en foto's: Nick van der Toorn

w-IMG 3559

w-IMG 3564

w-IMG 3576

w-IMG 3591

w-IMG 3596

w-IMG 3612

w-IMG 3633

w-IMG 3626  1

w-IMG 3629