Altijd vervelend, die Amsterdammertjes | Regio15.nl

Altijd vervelend, die Amsterdammertjes

PEEN1434t-PEEN1403Rijswijk - Alhoewel een heleboel ADO fans misschien in eerste instantie denken dat dit over voetbal gaat, praten we in dit geval over de bekende paaltjes in de weg.

Een automobilist die gisteren door de politie achtervolgd werd, dacht slim te zijn door een voetgangersbruggetje op de Generaal Swartlaan over te schieten, en te proberen door het park weg te komen.

Helaas voor hem had hij niet gezien dat er een 'Amsterdammertje' op de brug stond, die hem resoluut de doorgang versperde. Hij kon dus niets anders meer doen dan de auto verlaten en te voet proberen weg te komen. Daarbij liet hij zowel zijn teenslippers als zijn vrouwelijke passagier achter. Beiden zijn door de politie meegenomen. Naar de bestuurder is nog wel in de omgeving gezocht, maar hij is niet meer aangetroffen.

De achtervolging is waarschijnlijk begonnen op de A20. Het is onduidelijk waarom de auto werd achtervolgd. Mogelijk is dat omdat deze niet verzekerd is. De auto is in beslag genomen en op de platte wagen meegenomen.

Tijdens de achtervolging is een politiemotor ten val gekomen. De politieman raakte niet gewond, en de motorfiets liep slechts lichte schade op.

Video: Ferrie van der Geer


Foto's: Rene Hendriks en Machiel Janssen

w-IMG 9328

w-PEEN1421

w-PEEN1408

w-PEEN1413

w-PEEN1427  1

w-IMG 9339

w-PEEN1436

w-IMG 9346

w-IMG 9355