Stoffelijk overschot aangetroffen station Rijswijk | Regio15.nl

Stoffelijk overschot aangetroffen station Rijswijk

20130913-stationrijswijk-kopt-PEEN1947Rijswijk - Bij station Rijswijk is vanmorgen het stoffelijk overschot van een man aangetroffen.


 Het stoffelijk overschot werd rond kwart voor zeven aangetroffen op een van de perrons van het station - vermoedelijk op het perron richting Delft/Rotterdam.

Hierop werd het gehele station afgesloten voor reizigers en werd het treinverkeer tussen Den Haag Hollands Spoor en Delft stilgelegd op verzoek van de politie.

Reizigers konden het station niet op en werden, bij afwezigheid van medewerkers van NS-service, noodgedwongen te woord gestaan door politiemensen. Zij probeerden zo goed als mogelijk de reizigers te wijzen op alternatieven.

Bureau Forensische Opsporing is bezig met een onderzoek bij het stoffelijk overschot. Het is nog niet bekend wanneer het station weer (deels) zal worden opengesteld. Er werden schermen uitgeladen, dus waarschijnlijk wordt de vindplaats afgeschermd, waarna het treinverkeer weer hervat kan worden.

Update 10.30 uur: de NS verwacht dat de stremming van het treinverkeer rond 12.00 uur voorbij zal zijn. De politie kent inmiddels de identiteit van de overledene, maar doet daar verder geen mededelingen over.

Update 11.15 uur: eerder dan verwacht zijn de sporen weer vrijgegeven en komt het treinverkeer tussen Den Haag HS en Delft langzaam weer op gang.

Update 12.20 uur: de overledene is een 19-jarige man. De politie gaat niet uit van een misdrijf, maar is wel op zoek naar getuigen.

Video: Rene Hendriks

Foto's: Rene Hendriks

w-PEEN1944

w-PEEN1945

w-PEEN1946

w-PEEN1952

w-PEEN1962