Wapenvondst bij inval woning | Regio15.nl

Wapenvondst bij inval woning

k-Mattheijer-moerweg-t-Mattheijer-moerweg-2Den Haag - De politie nam donderdag 19 september om 20.00 uur bij een inval in een woning aan de Moerweg een aantal vuurwapens in beslag.

Agenten kregen een melding van een mogelijke bedreiging met een vuurwapen aan de Moerweg. Toen zij ter plaatse kwamen, troffen zij in eerste aanleg niemand aan. Hierop besloten de agenten om aan te bellen. Toen een 40-jarige man open deed en zag dat er politie voor de deur stond, wilde hij direct vertrekken.

Agenten besloten direct door te pakken en hielden de man staande. Hij bleek een doorgeladen vuurwapen op zak te hebben. Hierop werd direct het hele pand doorzocht en werden alle aanwezige personen aangehouden. In totaal hield de politie zes verdachten aan in de leeftijd van 35-51 jaar. Bij een doorzoeking in de woning troffen agenten nog een revolver, een automatisch pistool en een geluidsdemper aan. Het zestal, waaronder de twee bewoners van de woning, werd ingesloten voor nader verhoor. De wapens werden door de agenten in beslag genomen. Bij verdere doorzoekingen in de woningen van de aangehouden verdachten vonden agenten nog de nodige munitie. De politie stelt een nader onderzoek in.

Foto's: Marco Mattheijer

w-Mattheijer-moerweg-2

w-Mattheijer-moerweg-3

Foto's: Politie Haaglanden