Bomdreiging op Twitter: winkels dicht | Regio15.nl

Bomdreiging op Twitter: winkels dicht

20130925-albertheijn-kopt-IMG 0843Den Haag - Een aantal winkels en een school in Leidschenveen moesten vanmiddag hun deuren sluiten in verband met doodsbedreigingen op Twitter.

Vanaf een inmiddels opgeheven Twitter account werd gedreigd met een aanslag op de Albert Heijn in Leidschenveen. Bij deze aanslag, die om vijf uur vanmiddag zou plaatsvinden, zouden doden vallen en zou een bom gebruikt worden.

Kennelijk heeft de schrijver van de tweets zich laten inspireren door de gebeurtenissen eerder vandaag in Haarlem. Daar werden twee filiaals van V&D en een filiaal van La Place gesloten in verband met dreigtweets.

Hoewel het filiaal van Albert Heijn aan het Simon Carmiggelthof aanvankelijk gewoon open bleef, werden de deuren rond half vijf toch gesloten en werd het personeel naar huis gestuurd. Ook andere winkels in het winkelcentrum, waaronder de Digros, sloten vóór vijf uur hun deuren. Ook werd het nabij gelegen ROC Mondriaan gesloten en werden de leerlingen naar huis gestuurd.

Politiemensen met kogelwerende vesten hebben de Albert Heijn doorzocht. Om vijf uur bleek het te gaan om een loze melding. De politie onderzoekt door wie de dreigementen op Twitter zijn geplaatst.

Video: Dejan Jeremic


Foto's: Dejan Jeremic en Rene Hendriks

BVAwXhnCQAElxxl.png large

w-IMG 0839

w-IMG 0843

w-IMG 0871

w-IMG 0875

w-PEEN2353