Aanhoudingen na inval in snackbar | Regio15.nl

Aanhoudingen na inval in snackbar

20131004-pletterijstraat-kopt-IMG 7406Den Haag - Tijdens een geplande actie hield de politie vrijdagavond een 33-jarige Hagenaar aan op verdenking van de handel in drugs vanuit zijn ‘snackbar’ aan de Pletterijstraat.

Bij 'Meld Misdaad Anoniem' kwam een melding binnen dat er vanuit de snackbar gehandeld zou worden in drugs. Dit resulteerde in een politieonderzoek naar de handel en wandel van onder meer de eigenaar van de snackbar. Hieruit bleek dat de snackbar als koffiehuis werd uitgebaat.

In overleg met de officier van justitie organiseerde de politie vrijdagavond een zogeheten 'schepactie'. Dit houdt in dat enkele bezoekers steekproefsgewijs werden gecontroleerd nadat zij de snackbar kortstondig bezochten. Tijdens de fouilleringen op grond van de Opiumwet werd bij vier bezoekers in de leeftijd van 16 tot 22 jaar een gebruikershoeveelheid wiet aangetroffen.

Twee van de vier verdachten verklaarden dat zij hun softdrugs in de snackbar gekocht hadden. Kort na de aanhoudingen van deze vier bezoekers werd besloten de snackbar te doorzoeken en de eigenaar aan te houden.

Agenten vielen de snackbar binnen en hielden de 33-jarige eigenaar aan. Zijn 23-jarige broer werd in hun gezamenlijk woning aangehouden, waar gelijktijdig een zoeking werd gedaan. In de snackbar troffen agenten weinig bijzonderheden aan. In de woning van de verdachte troffen zij een kleine hoeveelheid cocaïne, kleine hoeveelheid wiet, en gestolen elektronica. De broers zitten vast voor verhoor.

De resultaten van de actie zullen worden gedeeld met de gemeente Den Haag, die gaat kijken of het mogelijk is bestuurlijke maatregelen tegen de snackbar te ondernemen.

Video en foto's: Ivar Gieles

w-IMG 7406

w-IMG 7409

w-IMG 7417

w-IMG 7426

w-IMG 7428