Overleden persoon in auto aangetroffen in Delft | Regio15.nl

Overleden persoon in auto aangetroffen in Delft

Lijk-KOPt-Lijk-6Delft - Vanmiddag werd de ambulancedienst rond vijf uur gealarmeerd voor een incident aan de Vijver Zuid.

Later is ook het Mobiel Medisch Team uit Rotterdam gealarmeerd voor dit incident. Ook meerdere politie-eenheden werden aangestuurd. Deze kregen van de meldkamer mee dat er schoten gehoord zouden zijn. Hierom werden alle aanrijdende eenheden geadviseerd een zwaar kogelwerend vest aan te doen. Ook werden meerdere hondengeleiders meegestuurd.

Ter plaatse bleek er een overleden persoon in een auto te zitten. Meteen is de inzet van het Mobiel Medisch Team geannuleerd en is er door de politie 'plaats delict' afgezet.

De politie had het vermoeden dat een woning een eindje verderop in de straat bij het incident betrokken was. Daarom is er door agenten met kogelwerende schilden en met de hand op het vuurwapen een inval in de betreffende woning gedaan. Daar is binnen, voor zover bekend, niets bijzonders aangetroffen.

Uit onderzoek bleek later dat er vermoedelijk sprake was van zelfdoding; de kogelwerende vesten zijn toen ook uitgedaan.

De massale aanwezigheid van de politie - in kogelwerende vesten - en het feit dat de politie op dat moment geen mededelingen kon of wilde doen over wat er aan de hand was, veroorzaakte onrust onder de bewoners van de omliggende straten.

De Forensische Opsporing is gekomen om onderzoek te doen naar de omstandigheden waaronder de overleden persoon in aangetroffen, en om de zelfdoding te kunnen bevestigen (en andere scenario's uit te sluiten). Door de politie zijn zwarte schermen neergezet om ongestoord onderzoek te kunnen doen.

Foto's: Ruben van Essen

w-Lijk-1

w-Lijk-22

w-Lijk-3

w-Lijk-4

w-Lijk-5

w-Lijk-6

w-Lijk-7

w-Lijk-8

w-Lijk-9

w-Lijk-10

w-Lijk-11