Automobilist klemgereden op de Wippolderlaan | Regio15.nl

Automobilist klemgereden op de Wippolderlaan

KopAchtert-IMG 5730Den Haag - Na een achtervolging is een 60-jarige automobilist vanavond op de Wippolderlaan door de politie klem gereden.


De politie reageerde op een melding dat er een man in een auto zich opvallend in het verkeer gedroeg. Een motorrijder van de politie zag de auto met de man rijden op de Laan van Wateringseveld en wilde de auto controleren. Omdat de man niet reageerde op het stopteken, bleef de motoragent de auto volgen.

Toen de man uiteindelijk op de Wippolderlaan doorkreeg dat de agent hem wilde controleren, stopte hij zijn auto. Tijdens de controle maakte de man een verwarde indruk. De man startte toen alsnog zijn voertuig en probeerde weg te komen. In deze vluchtpoging bleef een agent met zijn arm aan het portier van de auto hangen en raakte hierbij gewond aan zijn arm, en moest een andere agent wegspringen om een aanrijding te voorkomen.

Zowel de gewonde agent als de agent die moest wegspringen doen aangifte van respectievelijk mishandeling en poging doodslag. Om de man uiteindelijk tot stoppen te dwingen, werd een surveillanceauto zodanig neergezet dat de man wel moest stoppen. Hierbij raakte het politievoertuig licht beschadigd. De autoruit moest worden ingeslagen om de man te kunnen aanhouden.

Een politiemotor woest met onbekende gebreken naar Bureau Zichtenburg worden afgevoerd, omdat deze opeens begon te roken en olie begon te lekken.

Video: Danny Botman en Tim de Kleyn

Foto's: Ivar Gieles, Tim de Kleyn en Danny Botman

w-IMG 5697

w-IMG 9535

w-IMG 9541

w-IMG 5711

w-IMG 9565

w-IMG 5730

w-IMG 9585

Een politiemotor begon spontaan te roken en olie te lekken; deze is door de politieberger weggesleept:

w-IMG 9571

w-IMG 9610

De aangehouden man is door onbekende oorzaak gewond of onwel geraakt en is vanaf het politiebureau naar het ziekenhuis vervoerd.

w-Beresteinlaan DSC 6295

w-Beresteinlaan DSC 6301