Inbraak Total Houtsingel: politieheli ingezet | Regio15.nl

Inbraak Total Houtsingel: politieheli ingezet

20131122-houtsingel-kopt-IMG 8114Zoetermeer - Een groot aantal bewoners van Zoetermeer werd vanmorgen rond vijf uur gewekt door het geluid van een politiehelikopter.

Deze helikopter vloog daar uiteraard niet om oefenuren te maken, maar was ingezet bij het zoeken naar enkele verdachten van een inbraak.

De inbraak was even daarvoor gepleegd in het Total tankstation aan de Houtsingel. De inbrekers hadden zich daar toegang verschaft door het forceren van de toegangsdeur. Ook was er een ruit beschadigd. Toen de agenten snel de camerabeelden uitkeken, bleek dat de inbraak gepleegd moest zijn door minimaal twee mannen met donkere regenpakken aan en bivakmutsen op.

Op de Vorstiusrode zag één van de politieeenheden een scooter rijden zonder kentekenplaten. De agenten zetten de achtervolging in en troffen op de Anna Blamanhove de scooter aan en een grote hoeveelheid sigaretten. Met speurhonden en de politieheli werd de omgeving afgezocht naar de opzittenden van de scooter, maar die werden niet meer aangetroffen. De scooter is voor onderzoek in beslag genomen.

Update: politie vraagt getuigen om zich te melden.

Er wordt de laatste dagen regelmatig ingebroken in tankstations in Zoetermeer. Woensdagochtend nog werd er voor de tweede keer in enkele dagen ingebroken bij een tankstation aan de Zuidweg. Daar werd ook een grote hoeveelheid sigaretten buitgemaakt.

Video en foto's: Nick van der Toorn


w-IMG 8112

w-IMG 8114

w-IMG 8121

w-IMG 8129

w-IMG 8138

w-IMG 8146