Inbreker aangehouden in tuin | Regio15.nl

Inbreker aangehouden in tuin

Anna-R-KOPt-Anna-N-4Den Haag - Vannacht werden inbrekers door een buurtbewoner betrapt tijdens hun 'werk' bij woningen aan de Brinckerinckstraat.

Rond kwart voor twee zag een getuige dat er twee mannen via het dak en balkon van een flat vermoedelijk aan het inbreken waren. De mannen maakten daarbij gebruik van een ladder.

De politie sloot de direct omgeving af. Hondengeleiders gingen met een politiehond de aangrenzende tuinen in om te zoeken naar de inbrekers. Dit werd bemoeilijkt doordat de tuinen gescheiden werden door hoge schuttingen. Ook de duisternis maakte het zoeken er niet gemakkelijker op.

Daarom werd de hulp ingeroepen van de brandweer Den Haag/Laak, die met de hoogwerker assistentie kwam verlenen. Een agent ging in het bakje van de hoogwerker mee omhoog om daar waar nodig bij te schijnen en te observeren.

Later kwam ook de politiehelikopter ondersteuning bieden. Deze heeft meerdere cirkels rond het huizenblok gevlogen om te helpen zoeken. Daarbij is gebruik gemaakt van de warmtebeeldcamera. Ook meerdere buurtbewoners, die inmiddels wakker waren geworden van de helikopter, kwamen op het balkon staan en gingen, al dan niet met zaklamp, helpen met zoeken.

Na meerdere tuinen te hebben onderzocht, werd één van de inbrekers, een 26-jarige bekende van de poltie uit Den Haag, uiteindelijk rond tien over vier met behulp van de helikopter gevonden in een tuin met hoge struiken. Hem werd direct gesommeerd om tevoorschijn te komen. Pas nadat de politiehond was ingezet, kwam de inbreker tevoorschijn. Hierna is hij, voorzien van handboeien, naar het politiebureau overgebracht. Daar zit hij voorlopig vast.

Video: Ivar Gieles


Foto's: Nick van der Toorn en Ruben van Essen

w-Anna-N-1

w-Anna-R-1

w-Anna-N-2

w-Anna-R-2

w-Anna-R-3

w-Anna-N-3

w-Anna-N-4

w-Anna-N-5

w-Anna-R-4

w-Anna-N-6

w-Anna-N-7

w-Anna-R-5

w-Anna-R-6

w-Anna-R-7

w-Anna-R-8