Twee aanhoudingen na wateroverlast | Regio15.nl

Twee aanhoudingen na wateroverlast

Hennep-KOPt-Hennep-1Den Haag - Een 44-jarige vrouw en een 46-jarige man uit Den Haag zijn na een melding van wateroverlast aangehouden door de politie.


De brandweer reageerde vanmiddag rond twee uur op een melding van wateroverlast. Volgens procedure reed er ook een eenheid van de politie mee.

Ter plaatse spraken agenten de veroorzaker, die verklaarde dat hij de slang van zijn wasmachine in een emmer had gedaan. De agenten vroegen of zij binnen mochten kijken. Daar roken ze een sterke hennepgeur en troffen even later een hennepkwekerij aan.

De bewoner werd gelijk aangehouden, maar verklaarde dat zijn identiteitsbewijs nog in zijn auto lag. Agenten liepen naar de auto en zagen dat er een vrouw in de auto lag, die zich probeerde te verstoppen. Ook werden een aantal vuilniszakken met vermoedelijk hennepafval in het voertuig aangetroffen. De 44-jarige vrouw werd ook aangehouden.

Alle hennep (167 plantjes) en de bijbehorende apparatuur namen agenten in beslag. De recherche onderzoekt de zaak.

Hennepkwekerijen

De politie treedt hard op tegen hennepteelt. Hennepkwekerijen zijn gevaarlijk en veroorzaken veel schade en overlast door lekkage en stank. Vaak wordt er illegaal stroom afgetapt, wat kan leiden tot brandgevaarlijke situaties. De politie ontmantelt na onderzoek direct de hennepkwekerij. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt dan vragen wij u contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Wilt u uw melding anoniem doorgeven, bel dan met de meldlijn 'Meld Misdaad Anoniem' via 0800-7000

Video: Sander Paardekooper (volgt)

Foto's: Sander Paardekooper

w-Hennep-1

w-Hennep-2

w-Hennep-3

w-Hennep-4

w-Hennep-5

w-Hennep-6