Acht aanhoudingen na mishandeling politieagent | Regio15.nl
DutchEnglish

Acht aanhoudingen na mishandeling politieagent

Deltaplein-KOPt-Deltaplein-3Den Haag - Een melding aan de politie van vernielingen rond het Deltaplein in Kijkduin is vannacht uitgemond in schermutselingen met de politie en acht aanhoudingen.

Door enkele personen werden even na middernacht meerdere kluisjes vernield, werd een kerstboom omgegooid en werd potaarde over straat gegooid. De vermoedelijke verdachten van de vernielingen waren volgens getuigen een club in gegaan aan de boulevard van Kijkduin.

In die club was een groep mensen bijeen om een 'Sweet 16' party te vieren. Op het moment dat twee agenten de club binnen gingen om de mogelijke verdachten aan te spreken en aan te houden, werd één van de agenten op het hoofd geslagen met een bierglas en kreeg hij ook een barkruk naar het hoofd gegooid.

Direct werd door deze agenten over de portofoon 'assistentie collega' geroepen. Hierop werden alle beschikbare eenheden uit de regio met spoed naar Kijkduin gedirigeerd om hun collega's te ontzetten. Binnen enkele minuten stond het Deltaplein dan ook vol met politieauto's uit onder andere het Westland, Zoetermeer en Delft.

Door de politie werd snel een plan van aanpak gemaakt. Er werd besloten de club af te sluiten en alle gasten één voor één eruit te laten c.q. halen. Zo kon de rust bewaard worden en konden de verdachte zonder al te veel moeite worden herkend en worden aangehouden.

De politie heeft daarop minimaal acht aanhoudingen verricht voor onder andere vernieling, belediging en mishandeling. Later zijn feestgangers op het Deltaplein nog onderling met elkaar op de vuist gegaan; ook hier heeft de politie aanhoudingen verricht.

Toen de rust was weergekeerd bleek één van de agenten tijdens de schermutselingen zijn hand te hebben gebroken.

Video en Foto's: Nick van der Toorn en Ivar Gieles

w-Deltaplein-1.1

w-Deltaplein-2.1

w-Deltaplein-3

w-Deltaplein-4

w-Deltaplein-5

w-Deltaplein-6

w-Deltaplein-7

w-Deltaplein-I-1

w-Deltaplein-I-2

w-Deltaplein-8

w-Deltaplein-9

w-Deltaplein-10