Vier mogelijke inbrekers aangehouden | Regio15.nl

Vier mogelijke inbrekers aangehouden

constant-kopt-IMG 1366Den Haag - Dankzij een oplettende getuige kon de politie vannacht vier Hagenaars aanhouden die mogelijk een inbraak wilden plegen.


De getuige zag om kwart over drie twee mannen in de achtertuin van een woning aan de De Constant Rebequestraat lopen en belde direct 112.

Agenten die op de melding reageerden, zagen korte tijd later in de De Constant Rebequestraat twee mannen lopen. De agenten spraken de mannen aan en terwijl zij met hen spraken, lieten andere agenten een auto stoppen. De bestuurder van die auto stapte uit en ging met de twee mannen praten, terwijl een vierde man in de auto bleef zitten.

Ondertussen kregen de agenten het signalement van de verdachten door en dat kwam overeen met de mannen die ze hadden aangesproken. Vervolgens werden de vier mannen, allen Hagenaars in de leeftijd van 23, 24 en 25 jaar oud, aangehouden. Een van hen had een briefje met allerlei adressen van woningen bij zich.

De mannen worden verdacht van het plegen van voorbereidingshandelingen voor diefstal. Hun auto is door een politiekraan meegenomen voor naderonderzoek.

Video: Dejan Jeremic

Foto's: Dejan Jeremic en Nick van der Toorn

w-IMG 1333

w-IMG 1352

w-IMG 1366

w-IMG 1374

w-IMG 1379

w-IMG 1401

w-IMG 9532

w-IMG 9543