Negeren stopteken leidt tot aanhouding autodieven | Regio15.nl

Negeren stopteken leidt tot aanhouding autodieven

KOP-IMG 5120t-IMG 5046Den Haag - Het wegrijden na het krijgen van een stopteken heeft vannacht geleid tot een klopjacht met als resultaat drie aanhoudingen.


Politieagenten zagen rond vier uur vannacht een auto met gedoofde verlichting en hoge snelheid over de Brassershoutweg rijden. De agenten gaven het voertuig een stopteken, waarna de bestuurder er vandoor ging. Ondanks meerdere stoptekens toonde het voertuig geen intentie tot stoppen.

Na een korte achtervolging stopte het voertuig op een parkeerplek aan de Gentiaan in het Haagse Ypenburg en vluchtten de drie inzittenden.

Direct hierop werden meerdere eenheden door de meldkamer aangestuurd om in de omgeving te posten. Met behulp van motorrijders en hondengeleiders met hun viervoeters is de wijk uitgekamd. Al snel werd één verdachte aangehouden in de voortuin van een woning en overgebracht naar het politiebureau. De politie was op zoek naar drie verdachten; er moesten zich dus nog twee in het gebied bevinden.

Op het moment dat de politieagenten in het midden van de wijk overlegden over de zoekactie, nam een agent beweging of geluid waar, in de naastgelegen tuin. Met behulp van politiehonden werd daar een verdachte aangetroffen. Direct gingen agenten de tuin in en hielden deze verdachte aan.

Als gezelschap van deze verdachte werd in dezelfde tuin de derde verdachte aangehouden. Beide verdachten werden direct voorzien van handboeien en vervoerd naar het politiebureau. Met de aanhouding van alle verdachten was de zoektocht beëindigd.

De politie heeft aan de Gentiaan twee voertuigen in beslag genomen. De exacte betrokkenheid van de verdachten is onbekend. Wel waren op een voertuig de kentekenplaten verstopt achter gestolen kentekenplaten. Beide voertuigen worden onderzocht op sporen door de technische recherche.

NB: Het bedrijf waarvan het (bedrijfs)busje is te zien op de foto en in de video, is op geen enkele wijze betrokken bij de feiten waar de drie van verdacht worden.

Video: Dejan Jeremic


Foto's: Nick van der Toorn

w-IMG 5046

w-IMG 5048

w-IMG 5052

w-IMG 5079

w-IMG 5080-1

w-IMG 5087

w-IMG 5094

w-IMG 5120

w-IMG 5130

w-IMG 5132

w-IMG 5136